Bacalaureat 2020 – Astăzi debutează perioada de înscriere pentru sesiunea a doua

0

Astăzi, 13 iulie, începe perioada de înscriere pentru sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat. Conform calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei, înscrierea candidaţilor se face până pe 24 iulie.

Documentele-tip de înscriere pot fi depuse la secretariatele unităţilor de învăţământ – centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/poştă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităţilor de învăţământ.

Probele scrise sunt programate în perioada 24 – 27 august, după cum urmează:

24 august: limba şi literatura română

25 august: proba obligatorie a profilului

26 august: proba la alegere a profilului şi specializării

27 august: limba şi literatura maternă.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Lucrările ale căror note vor fi contestate vor fi reevaluate în perioada  3 – 4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6.

Deja ai votat!
se încarcă...