Creștere importantă a numărului de slujbele disponibile (lista locurilor de muncă vacante)

0

Numărul slujbelor disponibile în județul Botoșani a sporit cu aproape 50% în a doua săptămână a lunii iulie.

Astfel, potrivit Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM), cei care caută de muncă au de ales din 916 puse la dispoziție de către angajatori prin intermediul instituției. Se caută un șef de departament logistică, ingineri în diferite specializări, experți juridici, economişti sau translatori.

Şi oferta pentru botoşănenii cu studii medii este destul de diversă. Cele mai multe posturi disponibile sunt în construcţii, unde se caută aproximativ 100 de dulgheri și zeci de fierari-betoniști. De asemenea, sunt zeci de locuri de muncă în domeniul comercial, marile rețele de vânzări angajând diferite categorii de salariați, la fel și operatorii de telefonie mobile. Pentru cei cu studii medii sunt posturi disponibile şi în domeniul industriei uşoare, dar sunt scoase la concurs şi slujbe bucătari, chelneri, barmani, brutari, patiseri, pizzari sau agenţi de pază.

De asemenea, în oferta de muncă AJOFM se găsesc şi posturi pentru persoanele necalificate, care nu au studii profesionale sau liceale absolvite, dar şi acestea sunt în construcţii şi confecţii.

Deja ai votat!