A cincea oară a fost cu noroc – A fost stabilit constructorul care va reabilita Biserica “Sfântul Gheorghe”

0

După cinci licitaţii, municipalitatea botoşăneană a reuşit să stabilească un câştigător al contractului vizând reabilitarea Bisericii „Sfântul Gheorghe”. „În sfârşit, avem câştigătorul licitaţiei la reabilitarea Bisericii <Sfântul Gheorghe>, un obiectiv important şi mult aşteptat de toată lumea. Este biserica simbol a oraşului. Ne-au trebuit cinci liciaţii să ajungem în această stare de fapt, ceea ce este foarte important”, a declarat primarul Cătălin Flutur. Câştigător este asocierea de firme LDC Trust Construcţii MV – Mateo Rustic Construct (prima firmă fiind leader), având drept subcontractanţi firmele Test Prima şi Energoice.

Firma LDC Trust Construcţii MV îi aparţine lui Victor Mihalachi, om de afaceri care nu se află la primul contract cu Primăria Botoşani.

Contractul de finanţare vizând reabilitarea Bisericii „Sfântul Gheorghe” a fost semnat în februarie 2018, finanţarea fiind asigurată în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020.

Valoarea acestui contract a fost diferită la fiecare licitaţie. Astfel, la prima licitaţie, din iunie 2018, valoarea a fost de 5,192 milioane de lei, la a doua, din noiembrie 2018, a scăzut la 5,056 milioane de lei, pentru ca la a treia încercare, în martie 2019, să ajungă la 6,039 milioane de lei. La a patra licitaţie, s-a ajuns la 7.518.702 lei, valoare menţinută şi la a cincea procedură de atribuire a contractului.

Reabilitarea „Bisericii „Sfântul Gheorghe” este un proiect foarte aşteptat de botoşăneni. La fiecare slujbă oficiată pe 23 aprilie, de Ziua Municipiului Botoşani, la această biserică s-a tot vorbit despre importanţa repunerii în valoare a monumentului istoric şi de alocarea unor fonduri pentru lucrări. Promisiunile şi bunele intenţii nu s-au materializat, astfel că biserica a rămas cu aceleaşi schele din lemn montate în anul 2004 şi cu folia din plastic pe acoperiş.

Biserica „Sfântul Gheorghe” este monument istoric, ctitorie a Doamnei Elena Rareş, fiind datată în anul 1551.

Deja ai votat!
se încarcă...