Buget rectificat cu contre politice

0

Consilierii municipali botoşăneni au rectificat bugetul local. Deşi şedinţa extraordinară de astăzi, 14 iulie, a durat doar câteva minute, aceasta nu a fost lipsită de contre politice. Viceprimarul Cosmin Andrei a apreciat că rectificarea este electorală şi i-a spus primarului Cătălin Flutur că trebuie să le explice botoşănenilor de ce a luat banii de pe străzile Humăriei, Tunari, de ce nu vrea să asfalteze aceste străzi şi de ce nu vrea să extindă reţeaua de gaz pe străzile Eroilor, Moara de foc, Pisoski şi Iacob Iacubovici şi Plopilor.

Totodată, viceprimarul i-a reproşat primarului că a stabilit unele lucrări la căminele Arca şi Textila, dar şi amenajarea sensului giratoriu de la intersecţia Bucovina – George Enescu, pentru a-şi mai atrage voturi.

Cătălin Flutur nu a dorit să intervină, menţionând doar că-i va răspunde viceprimarului în scris. În schimb, a intervenit Eugen Ţurcanu, care l-a întrebat pe Cosmin Andrei de ce a propus amendamentul prin care se iau 700.000 de lei de la finanţările nerambursabile pentru ca banii să fie direcţionaţi către finanţarea cluburilor sportive pe legea educaţiei fizice şi sportului, din moment ce nu este finalizat regulamentul de acordare a acestor finanţări.

Cosmin Andrei nu a rămas dator cu răspunsul, explicând că a înaintat Consiliului Local acest regulament în urmă cu trei luni, însă regulamentul nu a fost lansat în dezbatere publică, recomandându-i lui Eugen Ţurcanu să ceară lămuriri de la primarul municipiului şi Ioan Apostu, secretarul general al municipiului.

Proiectul vizând rectificarea bugetului local a fost votat, astfel că municipalitatea va avea fonduri pentru plata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap, aferente lunii iulie. La acest capitol au fost alocaţi 445.000 de lei.

Deja ai votat!
se încarcă...