Cătălin Flutur către oficialii Nova Apaserv – „Primăria nu va mai plăti apa de ploaie!”

0

Primarul Cătălin Flutur a readus astăzi în atenţia publică problemele care apar în unele zone ale municipiului, atunci când plouă torenţial. Edilul a dorit să facă unele precizări, în condiţiile în care mulţi botoşăneni aşteaptă rezolvarea problemelor de la primărie, în condiţiile în care societatea Nova Apaserv nu este în subordinea Consiliului Municipal, fiind o societate a Consiliului Judeţean.

În general le dădeam câte o păsuire în fiecare an (reprezentanţilor Nova Apaserv – n.r.), dar acum s-a umplut paharul până la refuz. Pentru că cetățeanul de rând nu înțelege. Dacă vede o stradă inundată, când plouă mult, spune <Primăria e de vină, normal, primăria – primarul>. Mai este alimentat și din partea cealaltă. Și trebuie să o spun foarte clar: nu ține de Primărie, dar de acum încolo va ține de Primărie”, a spus Cătălin Flutur.

Potrivit edilului, Nova Apaserv încasează sume importante pe apă pluvială, sume cu care ar trebui să întreţină reţeaua care captează apele pluviale în aşa fel încât să nu mai fie probleme.

Este incredibil ca Primăria să plătească doar pentru apa de ploaie câte 15 miliarde de lei (vechi – n.r.), că am făcut o medie, în funcție de cum e anul, cât e de ploios. Câte 15 miliarde în fiecare an și noi să ne trezim în fiecare an, în iunie, că avem fix aceeași problemă. Nu-mi explicați că toate rigolele sunt înfundate: Nu este treaba noastră. Să se gândească din timp și în cele patru zone din oraș în care avem probleme să redimensioneze tot ce înseamnă rețelele lor. Eu le transmit acum că primăria nu va mai plăti apa de ploaie până nu vor lua măsuri! Vor rămâne fără bani de salarii la birouri acolo, și la directori, că-s mulți. Căci, ce credeți că se întâmplă cu banii noștri? Au un aparat supradimensionat, au mulți directori cu salarii de nu știu cât și, de ce să plătim noi?”, a mai precizat Cătălin Flutur.

Atunci când plouă torenţial, reţeaua de preluare ape pluviale nu face faţă, astfel că apar adevărate lacuri pe ocolitor Pacea, în dreptul Fundației Hand of Help, pe strada Împărat Traian – intersecţie cu strada Octav Onicescu, Calea Națională – în zona Stadionului Municipal, dar și pe strada Pacea – în apropiere de Modern Calor.

De cealaltă parte, oficialii din Nova Apaserv motivează că societatea nu are cum să facă investiţii într-o reţea pe care doar o administrează, proprietar fiind Consiliul Judeţean.

+12 -3
se încarcă...