Două străzi importante din municipiul Botoşani intră în reabilitare (video)

0

Străzile Iuliu Maniu şi Crinilor din municipiul Botoşani intră în reabilitare. Lucrările sunt foarte aşteptate în principal de botoşănenii care au case în acele zone. „Am făcut licitaţie, avem constructor, am dat ordinul de începere a lucrărilor. Sunt două străzi importante pentru care la un moment dat a fost în Consiliul Local o bătălie prost înţeleasă. Important este că am reuşit să facem lucrul acesta”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

La strada Iuliu Maniu, valoarea contractului este de 5.596.976 de lei. Contractul a fost câştigat de firma Conrec. Strada este o arteră principală a municipiului, în prezent fiind slab amenajată, conferind zonei un aspect departe de potenţialul de dezvoltare a zonei.

Contractul include asfaltarea străzii, amenajarea trotuarelor, realizarea marcajelor rutiere şi amplasarea indicatoarelor de circulaţie. Strada Iuliu Maniu face parte din categoria arterelor rutiere care au asfalt doar pe o porţiune.

La strada Crinilor, valoarea contractului este de 1.645.531 de lei, fondurile urmând a fi asigurate de la bugetul local. Strada va fi reabilitată tot de asocierea de firme Conrec – Instal Con.

Investiţia vizează reabilitarea şi modernizarea străzii, în vederea fluidizării traficului prin dezvoltarea infrastructurii locale, reabilitarea mediului urban şi sporirea calităţii vieţii în municipiul reşedinţă de judeţ. Contractul include: covor asfaltic nou, reabilitarea aleilor de pietoni, realizarea de marcaje rutiere şi amplasarea de indicatoare de circulaţie.

Strada Crinilor are o lungime de 667 de metri, suprafaţa carosabilă care urmează a fi reabilitată fiind de 3.899 de metri pătraţi.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, toate activităţile şi cheltuielile legate de întreruperea circulaţiei în zonă, în perioada executării lucrărilor (restricţii impuse de legislaţia referitoare la circulaţia pe drumurile publice) inclusiv avizul Poliţiei Rutiere, cad în sarcina constructorului.

+10 -1
se încarcă...