vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTDrumul Baisa - Corni a intrat la reabilitare (foto - video)

Drumul Baisa – Corni a intrat la reabilitare (foto – video)

Unul dintre cele mai proaste drumuri județene DJ208H, Baisa – Corni – Sarafinești, este pe cale să scape de această etichetă după ce constructorii au început lucrările de reabilitare.

Pe primii șase kilometri, care erau și cei mai afectați, s-au efectuat deja lucrări la structura drumurilor, s-a pus piatră și s-a lăsat sub trafic pentru o perioadă după care se vor turna două straturi de mixtură asfaltică. Pe următorii kilometri s-au făcut lucrări de egalizare, s-au pus plombe în gropi în vederea turnării unui strat de asfalt.

Din păcate într cele două sectoare de lucrări au mai rămas gropi în care dacă nu ești atent riști să-ți rupi mașina în două.Mai sunt gropi și sincer nu am înțeles cum au făcut ei plombările, dar e mult mai bine decât în primăvară, pentru că acum poți circula. Dacă îl și vor asfalta, atunci lucrurile vor fi în regulă”, a declarat un sătean din Corni care face zilnic naveta la Botoșani, adăugând că de câteva săptămâni a reînceput să meargă prin Baisa și nu mai ocolește prin Mesteacăn așa cum a făcut-o în ultimul an.

„Drumul ăsta e fărâmat de mașinile care cară balastru și material de balastieră din Siret. Pot să bage ei milioane de euro, dacă nu le interzic circulația pe aici se va strica din nou. Când trec ni se zguduie și casele din temelii, iar dacă drumul va fi bun vor merge și cu viteze mai mari”, a mai spus bărbatul.

S-a lucrat la fundația drumului pe prima parte și la egalizare pe cea de a doua. Să vedem cum va ține vremea cu noi și vom turna covor asfaltic în două straturi pe Baisa – Corni și într-un strat pe Corni – Sarafinești”, a spus Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean.

Săveni – Vorniceni, rămâne cel mai prost drum județean

Inginerii de la Drumurile Județene sunt optimiști și cred că acest sector de drum se va termina cel mai târziu în toamnă, iar eticheta de cel mai prost drum județean va fi preluată de sectorul Săveni – Vorniceni, care este cu greu practicabil.

Probleme sunt și pe drumul strategic, dar acesta este în licitație, așa că până nu se va desemna un constructor aici nu se va mai interveni. „Dacă nu era în licitație, cred că și pe acest drum, unde sunt porțiunile asfaltate, se putea turna un covor asfaltic într-un strat, iar pe restul să se pună piatră și să se circule decent. Acum, se dorește modernizarea lui, dar vedem că lucrurile trenează și nu din cauza noastră, care nu suntem deloc implicați în acest proiect”, a spus un inginer de drumuri.

Starea drumurilor s-a îmbunătățit în ultimii doi ani

Județul Botoșani are 652 de kilometri la nivelul județului, din care aproximativ 241, adică 37% sunt asfaltați. Din aceștia, peste 81% asigură condiții bune de circulație, 14% mediocre, iar 5% sunt în stare proastă. De asemenea, 266 de kilometri, adică 41% din rețeaua de drumuri județene, au o îmbrăcăminte asfaltică ușoară, adică un start subțire de asfalt, de câțiva centimetri, turnat peste structura drumului. Deoarece majoritatea covoarelor asfaltice au fost turnate în ultimii doi-trei ani, 50% dintre acestea se prezintă în stare bună, 17,4% sunt într-o stare mediocră, în timp ce aproape o treime (31,7%) sunt rele Câteva sute de metri, situate dincolo de stațiile de betoane de la Bucecea spre Hânțești sunt de-a dreptul impracticabili, fiind distruși de mașinile ce deservesc balastiera de pe malul Siretului.

Marea problemă este că în secolul XXI mai avem peste 144 de kilometri de drum județean de pământ și piatră. Dintre aceștia, peste 90% au stare mediocră, în timp ce 6,4% sunt proaste. Într-o stare bună sunt doar 3% din drumurile de piatră, adică doar ceva mai mult de patru kilometri.

Per total, 51,5% din drumurile județene sunt bune, 32,3% sunt mediocre, iar rele și impracticabile sunt 16,2%.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
7.6 °
5.5 °
82 %
2.1kmh
46 %
vin
5 °
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...