Fraţi trimişi în judecată pentru o fraudă cu fonduri europene

0

Doi botoşăneni, frate şi soră, au fost trimişi în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Suceava din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru fraudă cu fonduri europene. Mirabela Maria S. şi Ciprian Constantin P. vor fi judecaţi de magistraţii Tribunalului Botoşani, pentru fapte de corupţie constând în săvârşirea în formă continuată a infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete ce a avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Procurorii DNA au stabilit că, în cursul anului 2010, în contextul solicitării unui sprijin financiar pentru Măsura 112 – Instalarea Tinerilor Fermieri, botoşăneanca, la instigarea fratelui său, ar fi depus la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) mai multe documente false sau inexacte prin care atesta că îndeplinea condiţiile de eligibilitate prevăzute de lege pentru accesarea fondurilor nerambursabile.

Ulterior în baza unei procuri primite din partea surorii sale, Ciprian Constantin P. ar fi efectuat demersuri pentru obţinerea celei de-a doua tranşe de fonduri, depunând în numele acesteia la APDRP (în prezent Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale – AFIR) documente false.

Aceste demersuri ar fi avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri nerambursabile în cuantum de 85.240 de lei.

În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra mai multor imobile ce aparţin celor doi inculpaţi.

+12 -0
se încarcă...