Ofițer ghinionist la Penitenciar

0

Angajat al penitenciarului diagnosticat cu Covid19

Ghinion teribil pentru un angajat al Penitenciarului Botoşani. După ce a stat două săptămâni în izolare pe timpul stării de urgenţă, un ofiţer din cadrul unităţii de detenţie a fost diagnosticat cu Covid19 şi va sta iar izolat. Ofiţerul a fost depistat pozitiv în weekend, după ce, la finele săptămânii trecute, a început să manifeste simptome digestive, specifice acestei afecţiuni. După două zile acesta a decis să se prezinte la spital, unde a fost internat şi testat. Între timp, însă, bărbatul nu a mai avut niciun simptom aşa că a cerut să nu fie internat, fapt permis de lege, astfel că, în prezent, ofiţerul se află la domiciliu, urmând a fi testat la zece zile după diagnosticare.
Conform Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), angajatul depistat cu Covid-19 a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul educaţie şi asistenţă psihosocială şi a purtat în permanenţă echipament de protecţie. De asemenea, ANP a precizat că activităţile de reintegrare socială se realizează, în acest context epidemiologic, cu respectarea distanţei de siguranţă şi cu portul obligatoriu al echipamentului de protecţie, atât de către angajaţi, cât şi de către persoanele private de libertate.
Reprezentanţii penitenciarului au informat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani cu privire la acest caz, urmând a fi demarată ancheta epidemiologică. Din primele verificări, interacţiunea angajatului cu persoanele custodiate a fost redusă, riscul epidemiologic pentru această categorie fiind limitat.

Două noi cazuri de îmbolnăvire înregistrate la Botoşani

În ultimele 24 de ore, potrivit DSP, la nivelul judeţului Botoşani, au fost diagnosticate cu noul coronavirus încă două persoane, bilanţul ajungând, ieri, la 1.078 de botoşăneni infectaţi cu SARS-CoV-2.
Până ieri, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.948 de cazuri de Covid-19. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 413 cazuri noi, la 6.655 de teste efectuate, cu aproximativ 2.000 mai puţine decât în ziua precedentă.
Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.552 au fost externate, dintre care 21.692 de pacienţi vindecaţi şi 1.860 de pacienţi asimptomatici, externaţi la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 573 de pacienţi cu test pozitiv au fost externaţi la cerere.
Până ieri, 1.901 persoane diagnosticate cu Covid19 şi-au pierdut viaţa, 79 dintre acestea fiind din Botoşani.
La ATI, în acest moment, sunt internaţi 235 de pacienţi.

CASETA:
TELEFOANE UTILE ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS

– Persoanele din municipiul Botoşani izolate la domiciliu care nu au aparţinători care să le asigure aprovizionarea cu alimente, medicamente şi bunuri – 0231/502200 sau 0372/316724.
– Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Botoşani: 0231/508.155
– Cazurile de persoane care încalcă izolarea sau carantina pot fi reclamate la 112
– Număr naţional Telverde informaţii despre coronavirus, nu pentru urgenţe – 0800.800.358
– Cadrele didactice, elevii, părinţii care doresc în această perioadă consiliere gratuită – 0771.141.767 şi 0771.141.750 (sau pot scrie specialiştilor la adresa de e-mail proactaedu@gmail.com)

+8 -3
se încarcă...