spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTViaţă amară - Doru Şveică are nevoie de ajutorul semenilor (video)

Viaţă amară – Doru Şveică are nevoie de ajutorul semenilor (video)

Daniel Câşlariu, preşedintele Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani continuă să le dea lecţii tuturor celor plătiţi cu salarii mari pentru a face asistenţă socială, dar şi oficialilor care îşi amintesc de săracii judeţului doar în campanii electorale. Aproape în fiecare localitate din judeţ tânărul găseşte câte un caz strigător la cer. „Viaţă amară! Apropierea campaniei electorale îi face pe mulţi politicieni să iasă în faţă şi să-şi prezinte planurile şi realizările de până acum. După zece luni în care am derulat proiecte umanitare, perioadă în care am găsit foarte mulţi botoşăneni care trăiesc în condiţii greu de imaginat, sărăcia, foamea, frigul, problemele de sănătate fiind coordonatele vieţii lor, le-aş propune primarilor sau viitorilor primari să iasă public şi să anunţe că în comunităţile lor nu mai au nici un om care rabdă de foame, că au donat bani pentru a-i hrăni pe cei aflaţi în nevoie.

Dar cum este puţin probabil să se întâmple asta, voi continua eu, alături de toţi oamenii care cred în puterea faptelor bune, să aduc un pic de soare în amarul vieţii unor botoşăneni”, a anunţat Daniel Câşlariu.

Ieri, 14 iulie, preşedintele Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani a ajuns în Ştefăneşti.

Am ajuns în Bobuleşti – Ştefăneşti, la Doru Şveică. El are 56 de ani şi locuieşte în ceea ce a mai rămas din casa părintească. Pentru a păstra legătura cu părinţii care au plecat din această lume, se încăpăţânează să reziste acolo. O simplă cămăruţă, cu pământ de jos, o sobă care aproape cade şi pe care a cârpit-o aşa cum a putut pentru a putea ieşi din iarnă, o mică grădină şi câteva găini, dar şi ajutorul social de 142 de lei sunt <bruma> lui de avere. A reuşit să supravieţuiască până acum cu cele primite de mâncare de la semeni şi de la biserică. <Mă mai ajută cine mai poate, dar de când cu boala asta nu a mai venit niciunul>, spune nenea Doru”, acesta este tabloul sumbru al vieţii unui semen prezentat de Daniel Câşlariu.

Doru Şveică are mari probleme de sănătate, lucru pe care-l poate demonstra cu documente medicale.

Eu sunt decis să-l ajut pentru că efectiv mă doare sufletul să-l văd atât de sărac şi neajutorat. Vă rog din suflet să-mi daţi o mână de ajutor să-i schimb viaţa în bine. 

Donaţia ta face diferenţa! IBAN-ul contului curent în LEI deschis pentru ASOCIAŢIA „GRUP CIVIC” BOTOŞANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.

IBAN-ul contului curent în EUR deschis pentru ASOCIAŢIA <GRUP CIVI> BOTOŞANI este RO50BTRLEURCRT0530156401. Codul Swift BTRLRO22.

Cu specificația NENEA DORU. Pentru mai multe detalii 0759 362 916.https://www.paypal.me/Asociatiagrupcivic”, a mai transmis Daniel Câşlariu.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
13.9 ° C
13.9 °
11.6 °
87 %
2.7kmh
100 %
mie
18 °
joi
20 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...