Cătălin Flutur, despre cimitire – „Vom intra noi cu forţa acolo să facem ordine şi curăţenie”

0

Pornind de la desele semnale primite de la cetăţenii nemulţumiţi de jungla instalată în cele două cimitire, mai ales pe mormintele abandonate, primarul Cătălin Flutur a anunţat că a luat măsuri pentru normalizarea situaţiei. Şi asta chiar dacă municipalitatea încă nu a finalizat demersurile pentru înfiinţarea unui nou serviciu care va administra pieţele, cimitirele şi oborul, aceste obiective fiind încă în administrarea societăţii Urban Serv.

Chiar dacă nu am preluat efectiv cimitirele, vom intra noi cu forța acolo să facem ordine și curățenie. Pentru că cetățenii nu știu cine trebuie să se ocupe, de ce nu s-a ocupat. Noi putem spune lucrul acesta și cu forța vom intra și vom face curat acolo. Inclusiv pe mormintele abandonate, nu doar pe alei”, a anunţat edilul în cadrul unei conferinţe de presă.

Edilul a făcut referiri şi la o altă problemă şi anume punerea deşeurilor menajere în coşurile stradale, apreciind însă că această practică ar fi încurajată tocmai pentru ca botoşănenii să-l critice pe primar.

E pe față și se vede și avem și filmări. Coșurile de gunoi stradale nu au fost niciodată ca acum trei săptămâni, pline cu saci de gunoi menajer. Am avut trei săptămâni cu oameni trimiși să ducă gunoiul acolo și apoi o campanie dusă de politicienii de Facebook, că orașul este murdar, că Flutur este de vină, că nu are nu știu ce grafic de colectare. Până și măturătorul de stradă, cei de la sindicate i-au băgat în cap lucrul acesta: să vină primarul să ridice”, a mai spus Cătălin Flutur.

Edilul a reamintit şi de faptul că, în săptămâna în care a fost în concediu, viceprimarul Cosmin Andrei a modificat graficul de salubrizare străzi. „În perioada în care am plecat a avut grijă să dea 450 de milioane de lei vechi în plus, față de ce aveau în contract. Ați constatat poate vreo schimbare majoră?”, a întrebat primarul.

+12 -5
se încarcă...