spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTCei trei migranți prinși la frontieră nu au covid19

Cei trei migranți prinși la frontieră nu au covid19

Cei trei tineri africani prinşi trecând ilegal frontiera din Ucraina spre România au ieşit negativ la testul pentru depistarea SARS-CoV-2, urmând a fi predaţi autorităţile din statul vecin conform tratatelor bilaterale. „Din fericire, toate testele au sosit negative, urmând ca instituţiile abilitate să se ocupe de transferul lor”, a declarat medicul Monica Adăscăliţei, directorul interimar al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani.

Deoarece, în momentul în care au fost prinşi fiecare dintre ei avea cel puţin 3.000 de dolari asupra sa, africanii au fost nevoiţi să-şi plătească singuri testele.

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au folosit focuri de armă pentru prinderea celor trei cetăţeni africani care au încercat, duminică, să intre ilegal în România. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, cei trei au fost observaţi de către poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi cu ajutorul sistemului de supraveghere a frontierei de stat, ce funcţionează pe principiul termoviziunii, pe direcţia localităţii de frontieră Mihăileni. În cel mai scurt timp, oamenii legii s-au deplasat în zonă reuşind reţinerea migranţilor.

Urmare a supravegherii zone, poliţiştii au observat un autoturism marca Audi, înmatriculat în Bulgaria, fapt pentru care au efectuat semnalele regulamentare de oprire, dar conducătorul a încercat să fugă. Deoarece nu s-au supus somaţiilor legale, pentru reţinerea autoturismului şi a ocupanţilor mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment, cu respectarea prevederilor legale. Ulterior, poliţiştii au găsit autoturismul abandonat şi au reţinut persoanele, iar pentru stabilirea identităţii şi continuării cercetărilor acestea au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi.

În urma verificărilor efectuate oamenii legii au stabilit faptul că cetăţenii africani provin din Somalia şi Sudan, au vârste cuprinse între 17 şi 24 de ani şi intenţionau să ajungă în Germania. Ocupanţii autoturismului sunt doi tineri cetăţeni români, în vârstă de 23 respectiv 26 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Suceava.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv trafic de migranţi, iar cetăţenii străini au fost preluaţi de autorităţile ucrainene, în vederea continuării cercetărilor, se mai arată în comunicatul ITPF Iaşi.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...