Faptele bune fac minuni – O bătrână bolnavă a fost ajutată să-şi primească drepturile de la stat

0

Din ce în ce mai mulţi botoşăneni demonstrează că faptele bune fac minuni. Carmen Moraru, referent cultural în cadrul Filialei Botoşani a Asociaţiei Nevăzătorilor din România, a anunţat că, astăzi, 16 iulie, trei ONG-uri au colaborat pentru a o ajuta pe Maria Sacu, de 72 de ani, din Berza – Santa Mare, să-și facă actele pentru a obține un certificat de handicap. Maria Sacu este nevăzătoare, nu are niciun venit și este, practic, nedeplasabilă. Cazul ei a fost descoperit de Mariana Duduc și adus în atenția publicului de Andreea Ursu, într-o emisiune televizată.

Pe scurt, Andreea Ursu, coordonator al filialei locale a Asociației <Ridică-te și umblă>, a pus la dispoziție autoturismul adaptat pentru transportul persoanelor cu handicap locomotor. Mihai Muscălița, inimos voluntar al aceleiași asociații, a fost la Santa Mare pentru a o aduce pe Tanti Maria și tot el a dus-o înapoi, în această după-amiază. Mariana Duduc, președinte al Asociației Pro Santa Mare, a plătit combustibilul pentru transport.

Ionuț Babii, asistent social al Asociației Nevăzătorilor Botoșani, a făcut programări pentru consult la medici oftalmologici, atât el cât și Laura Dănilă – președinte interimar al ANR Botoșani, însoțind-o la cabinete, pentru a da o mână de ajutor. Adeverințele oftalmologice au fost achitate de Laura Dănilă. La prânz, Tanti Maria a servit masa oferită a Art&Food.

După o ultimă vizită la Comisia de handicap (pentru a fi văzută de cei de-acolo, fiindcă ar fi dificil de pus la punct o nouă deplasare), a plecat acasă, la Santa Mare”, a explicat Carmen Moraru.

Prin implicarea unor oameni cu suflet mare, Maria Sacu va beneficia  de drepturile acordate de către stat persoanelor care au grave probleme de sănătate. „Mai mulți oameni inimoși și-au dat mâna azi, pentru a ajuta un om cu grave probleme de sănătate, care nu s-ar fi descurcat singur. Solidaritatea lor ne face să avem mai multă încredere în viitorul acestei nații. Felicitări tuturor! Laura Danilă, Mariana Duduc, Bạbii Ionuţ, Mihai Muscăliţa, Andreea Ursu, Roxana Florentina Anuşca Ţurcanu”, a mai transmis Carmen Moraru.

Deja ai votat!
se încarcă...