Model tipizat de cerere pentru elevii care solicită tablete de la Ministerul Educaţiei

0

Consiliul Național al Elevilor vine în sprijinul elevilor care nu au la această dată o tabletă sau un calculator. Structura reprezentativă a elevilor a realizat un model tipizat de cerere pe care elevii îl pot completa și transmite Ministerului Educației și Cercetării, pentru a primi o tabletă. Demersul se bazează pe legea care a fost aprobată la începutul acestei luni, care completează Legea educaţiei naţionale. Potrivit legii, Ministerul Educației și Cercetării „asigură, la cerere, fiecărui cadru didactic și fiecărui elev un dispozitiv – laptop sau tabletă, conectat la internet, pentru a putea participa la activitățile de e-learning”. Totodată, ministerul asigură elevilor și profesorilor infrastructura necesară, constând în dispozitive și acces la internet, pentru accesarea Bibliotecii Școlare Virtuale, Platformei școlare de e-learning și a altor platforme educaționale agreate”.

Elevii interesaţi găsesc cerere tipizată pe https://bit.ly/cerere-dispozitiv-electronic. După ce elevii completează această cerere tipizată, trebuie să o trimită către minister, la adresa de e-mail: cabinet@edu.gov.ro.

Este de datoria Ministerului Educației și Cercetării să conștientizeze faptul că tabletele nu pot fi eficiente în procesul instructiv-educativ al cărui beneficiar este un elev de liceu, de pildă, sau unul de gimnaziu, care învață informatică”, susţin reprezentanții Consiliului Național al Elevilor. Potrivit acestora, „tableta limitează procesul educațional la vizualizarea datelor, acestea neputând fi create. Soluția nu este ca elevii să își copieze lecțiile și temele de pe tabletă pe caiet, ci să învețe să folosească fiecare dispozitiv și să aprecieze funcțiile acestuia”.

Din datele centralizate de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, la nivelul judeţului Botoşani erau 7.834 de elevi care nu aveau  dispozitivele necesare pentru a participa la orele online.

+8 -0
se încarcă...