Percheziţii şi reţineri la Botoşani într-un dosar de furt

0

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele a doi bărbați de 21, respectiv de 44 de ani din municipiul Adjud, județul Vrancea, care locuiesc fără forme legale pe raza municipiului Botoșani, cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat și tăinuire.
În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că în noaptea de 8 spre 9 iulie, tânărul de 21 de ani ar fi pătruns prin efracție într-un magazin de produse electronice din municipiul Botoșani, iar din interior ar fi sustras mai multe bunuri și telefoane mobile, în valoare de aproximativ 8.000 de lei. „Bunurile sustrase au fost ulterior valorificate, cu sprijinul bărbatului de 44 de ani, acesta cunoscând că provin din comiterea unei infracțiuni de furt”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inpsectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.
Pe 24 iunie, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Adjud, județul Vrancea, la domiciliul unei persoane fizice și la sediul unei societăți comerciale, ocazie cu care au fost identificate mai multe mijloace materiale de probă.
De asemenea, miercuri, au fost efectuate alte două percheziții domiciliare, la un imobil aparținând tânărului de 21 de ani, din județul Vrancea, și la un imobil în care locuiește bărbatul de 44 de ani, de pe raza municipiului Botoșani. „Cu ocazia perchezițiilor la locațiile vizate au fost identificate și ridicate mai multe bunuri care prezintă interes în cauza, totodată fiind aduși la audieri, cu mandat de aducere și cei doi bărbați bănuiți de comiterea faptelor”, a adăugat Delia Nenișcu.
Aceștia au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, în cauza fiind continuate cercetările pentru infracțiunile de furt calificat și tăinuire, în vederea administrării și completării în totalitate a probatoriului, urmând ca, la finalizarea acestora, să se propună soluție procedurală.

Deja ai votat!
se încarcă...