spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTAsistenta Magda Săndulachi Babii a fost inclusă pe lista victimelor Covid19

Asistenta Magda Săndulachi Babii a fost inclusă pe lista victimelor Covid19

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au obținut încadrarea pe lista victimelor a primei asistente decedate după infectarea cu covid.

Autorităţile sanitare din Botoșani au adăugat, de vineri, încă un deces pe lista victimelor Covid19. Este vorba despre asistenta Magda Săndulachi Babii, în vârstă de 58 de ani, care activa pe secţia de explorări funcţionale a Spitalului Judeţean de Urgenţă(SJU).

Aceasta a fost diagnosticată cu Covid19 pe 7 aprilie, fiind internată pe secţia de reanimare a SJU din cauza stării grave în care era, iar la mijlocul lunii mai inima acesteia a cedat, fiind constatat decesul.

Asistenta suferea de hipertensiune arterială şi obezitate, iar la acea dată autorităţile centrale au decis că decesul nu este pus pe seama Covid19, după ce asistenta avusese două teste negative cu puțin timp înainte de deces.

Situaţia Magdei Săndulachi Babii a fost foarte asemănătoare cu cea a asistentei Lenuţa Buta, care a decedat după îmbolnăvirea cu noul coronavirus, deşi fusese declarată vindecată și a fost reîncadrată de Ministerul Sănătății pe această listă. La solicitarea sindicatelor şi a ministrului Sănătăţii, cazul acesteia a fost reevaluat şi asistenta a fost reintrodusă pe lista deceselor cauzate de SARS-COV-2.

Tocmai de aceea, reprezentanții DSP Botoșani au decis sa facă demersuri pentru a încadra decesul asistentei de 58 de ani în lista deceselor covid. “Nu este vorba de a crește numărul deceselor. Dar este o reparație morală față de familia asistentei, în primul rând. Organismul a fost foarte afectat după infecția cu coronavirus. Noi am depus toată documentația la Minister și decizia a fost a lor”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP, cea care a făcut demersurile pentru reanalizarea cazului.
În acest fel, județul bBotoșani ajunge la trei decese cauzate de covid în rândul cadrelor medicale, iar numărul total la nivelul județului a ajuns la 81.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.6 ° C
10.6 °
9.4 °
95 %
3.1kmh
100 %
mie
18 °
joi
20 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...