Botoşăneancă transferată la Iaşi în stare critică din cauza covid19

0

O femeie, cea pentru care se cerea donare de plasmă în urmă cu câteva zile, a fost transportată marţi seară la Iaşi în stare critică. În vârstă de 50 de ani, femeia a fost diagnosticată cu multiple disfuncţii la nivelul organelor, cauzate de infecţia cu noul coronavirus.

Aceasta a fost mai întâi internată pe secţia de reanimare, intubată şi ventilată mecanic, iar familia a încercat cu disperare să facă rost de donatori care s-au vindecat de Covid19 şi puteau dona plasmă cu anticorpi, care ar fi ajutat organismul femeii să lupte mai bine împotriva bolii.

Cum acest demers a eşuat, femeia a fost transferată la Iaşi cu o ambulanţă, starea ei fiind deosebit de gravă. „Starea pacientei era una foarte gravă, menţinându-se astfel pe tot timpul transportului. Cu saturaţie mică de oxigen, fiind intubată şi ventilată, aceasta a fost transferată pe secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi”, a precizat medicul Ramona Guraliuc, coordonatorul UPU-SMURD Botoşani.

Cazul a apărut la doar câteva ore după ce la Botoşani a fost înregistrat al 80-lea deces din cauza covid19.

Decesul a fost înregistrat la un bărbat de 75 de ani, din Botoşani, care şi-a pierdut viaţa miercuri după-amiază. „Pacientul era cunoscut cu mai multe afecţiuni cronice, printre care diabet zaharat, tensiune arterială, precum şi obezitate”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei. Bărbatul a fost internat pe reanimare, însă starea lui a continuat să se degradeze, iar medicii s-au văzut nevoiţi să constate decesul în cursul zilei de miercuri, după ce mai multe organe au încetat să mai funcţioneze.

Deja ai votat!
se încarcă...