Botoșaniul mai cade un loc în clasamentul îmbolnăvirilor covid19

0

Într-o zi în care România a cunoscut cea mai mare creştere a cazurilor confirmate de Covid19 în 24 de ore, judeţul Botoşani a mai picat un loc în clasamentul general ca număr de îmbolnăviri.

Direcţia de Sănătate Publică Botoşani a comunicat, azi, un singur caz de îmbolnăviri, astfel că numărul total a ajuns la 1.093 pentru judeţul Botoşani. Cu aceste cazuri, judeţul a picat pe locul al nouălea la nivel naţional, iar la gradul de creştere înregistrat în judeţene Ilfov şi Neamţ, este posibil ca în câteva zile judeţul să iasă din primele zece la nivel naţional.

La Botoşani creşterea este una constantă, de sub cinci cazuri zilnic, în timp ce judeţe precum Galaţi, Vrancea, Argeş sau Braşov au avut creşteri foarte mari, iar Dâmboviţa, Iaşi şi Neamţ au şi ele creşteri semnificative în ultimele zile.

Aproape 800 de cazuri noi la nivel naţional

De altfel, ziua de ieri a adus un nou record de cazuri de Covid19 confirmate în doar 24 de ore – 799. Precedentul record fusese stabilit pe 16 iulie, când au fost 777 de cazuri. Şi numărul de teste a fost unul ridicat – 19.097, cel mai mare număr de teste efectuate într-o singură zi de la începutul pandemiei.

Până ieri, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.802 cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.335 au fost externate, dintre care 22.598 de pacienţi vindecaţi şi 2.286 de pacienţi asimptomatici, externaţi la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 823 de pacienţi cu test pozitiv au fost externaţi la cerere.

Numărul de pacienţi de la Terapie Intensivă este în creştere. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 273 de pacienţi.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, dincolo de pacienţii ATI, există în prezent 3.690 de pacienţi confirmaţi internaţi în secţiile spitalelor. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 906.015 teste.

 

Deja ai votat!
se încarcă...