Cătălin Flutur – „Am trecut borna de 80 de milioane de euro în proiecte” (video)

0

Cătălin Flutur, primarul municipiului, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că municipalitatea a obţinut peste 80 de milioane de euro, fonduri atrase prin proiecte. „Am trecut borna de 80 de milioane de euro în proiecte pe care Primăria Municipiului Botoşani le-a atras. Vorbim de bani europeni şi când spun o bornă, poate mulţi botoşăneni, chiar eu personal eram obişnuit la un moment dat să vorbim de 110 milioane de euro, de sumele atrase în municipiul Botoşani, care au schimbat faţa oraşului. E important să ştim că am trecut această bornă, cu proiecte extraordinar de frumoase pe de o parte, dar extraordinar de utile pentru botoşăneni. Mai mult decât atât, mai avem în pregătire proiecte de până la 25 de milioane de euro peste această bornă pe care am trecut-o de 80 de milioane de euro”, a declarat edilul.

El a dat ca exemplu Parcul Cornişa, un obiectiv realizat tot în baza unei finanţări europene. Totodată, primarul s-a referit şi la alte finanţări obţinute de municipalitate.

Nu numai această bornă este importantă, nu numai banii europeni, cu toate că au fost singurii care au schimbat faţa oraşului, vorbim şi de proiecte naţionale şi proiecte gestionate de alte ministere, în primul rând de Ministerul Dezvoltării Regionale, prin Compania Naţională de Investiţii, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, vorbim de cei de la Ministerul Mediului, proiectele care sunt pe partea de termoficare şi aici putem să vorbim de o sumă destul de consistentă de peste zece milioane de euro”, a concluzionat edilul.

Mai exact, municipalitatea a atrase 82.037.783 de euro, sumă care reprezintă totalul sumelor obţinute prin 26 de proiecte. Proiectele cu valorile cele mai mari sunt:

  • Transport urban durabil în municipiul Botoșani prin reabilitarea, modernizarea și extinderea transportului public local de călători cu tramvaiul – Reabilitare cale rulare traseu 101- 19.138.583 de euro
  • Transport urban durabil în municipiul Botoșani prin reabilitarea, modernizarea și extinderea transportului public local de călători cu tramvaiul – Reabilitare cale rulare traseu 102 – 18.818.890 de euro
  • Achiziție mijloace de transport public – nouă tramvaie, (proiect în parteneriat cu MLPDA) – 18.222.630 de euro
  • Amenajare Versant “Pacea”, str. Pacea – 2.923.579 de euro
  • Consolidarea si restaurarea Teatrului „Mihai Eminescu” – 4.999.999 de euro
  • Reabilitarea și Dezvoltarea Turistică a monumentului istoric Ansamblul Bisericii „Sfântul Gheorghe” – 1.559.777 de euro
  • Eficientizarea iluminatului public stradal, pietonal și ornamental aflat în proprietatea Municipiului Botoşani – 2.830.537 de euro.
Deja ai votat!