Liviu Toma, ex-PSD, şi Mihaela Huncă, anunţaţi oficiali candidaţi ai Pro România la locale

0

Partidul Social Democrat (PSD) a suferit o pierdere importantă la nivel local, unde un vicepreşedinte de Consiliu Judeţean (CJ) a plecat la Pro România, alături de alţi 40 de membri social-democraţi. Liviu Toma a fost anunţat de Mihaela Huncă drept candidatul Pro România la Primăria Botoşani. „Liviu Constantin Toma este candidatul Pro România la Primăria municipiului Botoşani. Eu cred că Liviu Constantin Toma, alături de echipa Pro România, se va pune în slujba cetăţenilor municipiului. Facem o altfel de politică, o politică ce este centrată pe nevoia cetăţeanului”, a susţinut Huncă.

Liviu Toma are 46 de ani şi este de profesie inginer. „Motivele pentru care am plecat din PSD sunt multe şi cred că am tot amânat această plecare, pentru că am crezut că se va schimba ceva. Am aproape 16 ani de când fac parte din acest partid, am crescut politic în PSD, am avut oameni de valoare alături de la care am avut ce învăţa şi am fost o echipă mereu. Sunt cel puțin doi ani de când lucrurile s-au schimbat şi echipa înseamnă doar câțiva, iar acest lucru îl simt şi alți colegi din PSD, dar parcă a devenit o frică să se spună ce gândeşti în interiorul partidului că imediat eşti marginalizat sau exclus fără se se ţină cont dacă ai adus plusvaloare cândva partidului. Eu nu sunt un tip conflictual, sunt un om de echipa, dar nu poți rămâne acolo unde nu mai eşti dorit, iar dacă studiile, experiența, seriozitatea, perseverenţă, diplomația, verticalitatea nu mai sunt valori pentru un om care poate face ceva pentru cetățenii acestui judeţ, atunci consider că este mai bine să mă retrag din acest partid deși am luat greu această hotărâre”, şi-a motivat Toma plecarea din PSD.

Într-o conferinţă de presă organizată, astăzi, la sediul Pro România, în care deputatul Mihaela Huncă şi-a anunţat candidatura la preşedinţia CJ, Liviu Toma a fost anunţat drept candidat la Primăria Botoşani.

În conferinţa de presă a mai fost anunţată şi trecerea la Pro România a lui Albert Tanasă, directorul general al Nova Apaserv, şi Vasile Halasanu, director la ADI Aqua. „Demisia este un act unilateral care nu se comentează… Am venit necondiționat în Pro România, nu mi s-a pus absolut nici un fel de condiție”, a declarat Albert Tanasă.

Înainte de a deveni preşedinte al CJ, a fost director adjunct al societăţii de salubrizare Urban Serv Botoşani.

Deja ai votat!
se încarcă...