S-au întors infractorii voiajori în judeţ

Miercuri polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rural nr. 4 Dorohoi, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe drumul județean D.J. 292 din comuna Corlăteni, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani, din județul Constanța, anunță Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, în autoturism se mai aflau trei persoane, din aceeași localitate, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că aceștia nu au eliberate documente de identitate și nu figurează în bazele de date ale Poliției Române. „Aceștia au declarat că doresc să efectueze comerț cu fier vechi și produse electrocasnice, însă nu dețineau documente de autorizare în acest sens”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă în cuantum de peste 1.300 de lei pentru comerț illicit și pentru nerespectare prevederilor OUG 195/2002.

Pentru a nu cădea victime ale infracțiunilor comide de infractorii voiajori, IPJ Botoșani recomandă:

-sa nu dați curs unor oferte comerciale aparent avantajoase și să nu furnizați date cu privire la vecini sau prieteni;

-să nu dați curs unor oferte constând în vânzarea diferitelor obiecte de uz casnic direct la domiciliu . Acestea sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuința cumpărătorului, iar în moment de neatenție sustrag bunuri din imobil.

-nu lăsați să intre în locuința dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societățile de gaz, energie electrică, fără a prezenta documente avizate.

„În cazul în care aveți suspiciuni apelați la numărul unic de urgență 112 sau sesizați cea mai apropiată unitate de poliție!”, a mai transmis IPJ.

Deja ai votat!