Proiect pentru sprijinirea copiilor aflaţi în risc de abandon şcolar

0

Consilierii municipali au avut ieri şedinţă extraordinară în cadrul căreia au votat câteva proiecte de hotărâre care vizează unele proiecte care se vor implementa în baza unor finanţări europene.

Unul dintre proiectele votate vizează încheierea Acordului de parteneriat între Municipiul Botoşani, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia de Asistenţă Socială pentru implementarea în comun a activităţilor aferente proiectului „Servicii educaţionale pentru comunitatea marginalizată din Municipiul Botoşani”. Acest proiect va fi depus în cadrul apelului de proiecte POCU/GAL Botoşani pentru viitor.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de creşterea coeziunii sociale la nivelul zonei vizate de Strategia de Dezvoltare Locală a Municipiului Botoşani prin îmbunătăţirea gradului de educaţie a comunităţii marginalizate, completându-se cu serviciile sociale ce vor fi oferite prin intermediul Centrului comunitar integrat, o structură ce va fi înfiinţată prin intermediul altui proiect.

Principalele activităţi ale proiectului propus vizează asigurarea de servicii educaţionale pentru 300 de copii aflaţi în risc de abandon şcolar, asigurarea de servicii de tip „A doua şansă” pentru 20 de adulţi absolvenţi de şcoală primară, organizarea de activităţi de educaţie rutieră, organizarea unui concurs de idei pentru îmbunătăţirea peisagistică a unor sensuri giratorii.

Valoarea totală a proiectului este de 1.428.560 de lei.

Deja ai votat!
se încarcă...