Undă verde în CL pentru înfiinţarea Centrului Comunitar Integrat

0

Municipiul Botoşani intenţionează să depună o aplicaţie de finanţare în cadrul apelului de proiecte POCU/GAL Botoşani pentru Viitor, lansat de Asociaţia Grupul de Acţiune Locală  Botoşani pentru viitor. Valoarea finanţării solicitate este de 1.053.150 de lei.

În cazul în care finanţarea va fi obţinută, municipalitatea botoşăneană va înfiinţa un Centru Comunitar Integrat care va asigura servicii medico – sociale pentru sute de persoane defavorizate.

În şedinţa extraordinară din 17 iulie, consilierii municipali botoşăneni au aprobat Acordul de parteneriat între Municipiul Botoşani, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Direcţia de Asistenţă Socială pentru implementarea în comun a activităţilor proiectului „Înfiinţarea şi operaţionalizarea Centrului Comunitar Integrat”. Principalele activităţi ale proiectului vizează asigurarea de servicii sociale pentru minim 420 de persoane, acordarea de servicii sociale şi/sau medico – sociale pentru 420 de persoane, asigurarea de analize medicale pentru 840 de persoane.

În municipiul Botoşani vor fi realizate investiții care vor presupune un efort financiar în valoare de şapte milioane de euro, bani obţinuţi prin intermediul Grupului de Acțiune Locală (GAL) Botoșani pentru viitor. Asociația GAL Botosani pentru viitor are ca obiectiv principal sprijinirea dezvoltării locale a comunității marginalizate din municipiul Botoșani, combaterea sărăciei și a excluziunii sociale.

 

+2 -1
se încarcă...