Amenzi de peste 10.000 de lei după o acțiune a polițiștilor rutieri

foto arhivă - foarte multe infracțiuni sunt descoperite în urma controalelor organizate în trafic

O acțiune organizată duminică, 19 iulie a.c., de polițiștii din cadrul Biroului Rutier s-a lăsat cu zeci de amenzi. Totodată, mai mulți șoferi prinși în offside au devenit pietoni pentru o perioadă, după ce au fost surprinși încălcând normele rutiere.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean, acțiunea a vizat în principal verificarea legalității transportului rutier de persoane, dar și prevenirea și combaterea accidentelor rutiere. Astfel, cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au controlat 58 de autovehicule, dintre care 34 destinate transportului autorizat de persoane, și au fost efectuate 18 testări cu aparatul alcooltest.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, dintre care șase pentru neutilizarea măștii de protecție, atât de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane, cât și de către călători. De asemenea, au fost reținute șapte permise de conducere, dintre care cinci pentru nerespectarea regimului legal de viteză și două pentru efectuarea de depășiri neregulamentare. Valoarea sancțiunilor aplicate a depășit 10.000 de lei.

Deja ai votat!