Ioan Harpa – “Sfânta Liturghie pentru creştinul adevărat este şansa şi scopul vieţii lui” (video)

0

Sute de botoşăneni au participat astăzi la Sfânta Liturghie oficiată la Biserica „Sfântul Ilie”, cu prilejul hramului. Slujba a fost oficiată în Altarul construit în curtea lăcaşului de cult şi sfinţit de către PC Calinic Botoşăneanul, pe 20 iulie 2015. Ploaia nu a reprezentat o problemă pentru credincioşii care au participat la slujba oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu părintele Ioan Harpa, exarhul mănăstirilor din zona Botoşanilor şi stareţ al Mănăstirii Popăuţi.

În finalul slujbei, preotul Ioan Harpa s-a adresat credincioşilor prezenţi, arătând cât de importantă este păstrarea dreptei credinţe. „Să ştiţi că cea mai mare problemă a vieţii noastre este tocmai dărâmarea idolilor din viaţa noastră, a plăcerilor de tot felul şi atunci sigur încercăm şi noi să nu ne mai închinăm idolilor şi să-l slăvim pe Dumnezeu cel adevărat. Cel mai mare dar al lui Dumnezeu pentru creştinii ortodocşi este Sfânta Liturghie. Jertfa lui Ilie din Vechiul Testament prefigurează Sfânta Liturghie din Noul Testament şi de aceea, iubiţi credincioşi, trebuie să trăim cu adevărat această taină a Sfintei Liturghii. Să ştiţi că atunci când nu avem Sfânta Liturghie, aţi văzut, frăţiile voastre, cu câteva luni înainte cum a fost. Când nu avem Sfânta Liturghie, suntem oameni care nu avem o orientare, nu avem un sens, nu simţim nimic, nu ne mai vine să mai facem nimic. Sfânta Liturghie pentru creştinul adevărat este şansa şi scopul vieţii lui. De aceea să preţuim Sfânta Liturghie”, a spus preotul Ioan Harpa.

Totodată, acesta a reamintit de învăţăturile Sfântului Ilie. „Repet, în sinteză ce ne spune Sfântul Ilie, să fim oameni hotărâţi, să avem râvnă pentru cele duhovniceşti, să ne dărâmăm idolii din viaţa noastră şi să preţuim Sfânta Liturghie”, a mai precizat stareţul Mănăstirii Popăuţi, recomandându-le celor prezenţi să încerce, cu ajutorul lui Dumnezeu, să îl urmeze pe Sfântul Ilie pe calea sfinţeniei.

În finalul slujbei au fost pomeniţi ctitorii bisericii şi enoriaşii trecuţi la cele veşnice şi au fost împărţite bucate tradiţionale.

Deja ai votat!
se încarcă...