Săptămână începută cu ploi

0

Săptămâna pe care o începem astăzi ne propune o vreme frumoasă, fără temperaturi caniculare, maximele urmând a nu depăși 29ºC. Cerul va fi mai mult înnorat și nu vor lipsi nici ploile. Chiar astăzi va fi cea mai ploioasă zi a săptămânii, precipitațiile urmând să înceapă din cursul nopții. În acest context, temperatura maximă a zilei va fi cea mai scăzută a săptămânii 25ºC, în timp ce minima se va menține la 15ºC.

Mâine, soarele va ieși și va străluci pe cer, fiind singura zi a săptămânii care va fi lipsită de nori. În aceste condiții, temperatura maxima va urca la 27ºC. De miercuri, apar norii, iar temperaturile pierd două grade în termometre pe timpul zilei, în timp ce pe timpul nopții vor oscila în jurul pragului de 15ºC. Situația se va menține până vineri, când temperaturile maxime vor sări din nou spre 27ºC, iar de sâmbătă la 29ºC. Duminică, în ultima zi a prognozei, ar putea apărea din nou instabilitatea atmosferică, adică vor fi premisele unor vijelii și furtuni cu precipitații torențiale și grindină.

Vremea capricioasă dă bătăi de cap agricultorilor, care se văd în imposibilitatea de a trece la recoltat ceea ce le-a mai rămas din culturile de toamnă, orz, orzoaică, ovăz, grâu, etc.

Rezerva de umiditate accesibilă plantelor pe adâncimea de sol 0-100 centimetri, în cultura neirigată de porumb și de floarea-soarelui, se va încadra în limite satisfăcătoare până la apropiate de optim și optime, în majoritatea zonelor de cultură a județului. Deci, per ansamblu, regimul hidro-termic din aer şi sol favorabil va determina o evoluţie normală a proceselor fiziologice la toate culturile agricole de primăvară.

Deja ai votat!
se încarcă...