Titularizare 2020 – Sute de candidaţi s-au înscris pentru susţinerea acestui concurs naţional

0

Chiar dacă este vacanţă, sute de cadre didactice se pregătesc pentru Concursul naţional de titularizare. Potrivit celor precizate de Ana-Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, pentru acest concurs s-a înscris 570 de candidaţi, în condiţiile în care, din totalul de 1.494 de posturi vacante pentru anul şcolar 2020 – 2021, doar 40 sunt titularizabile, adică au o viabilitate mai mare de patru ani.

La nivel național, s-au înscris pentru acest concurs 29.000 de candidați, care au la dispoziţie doar 3.900 de posturi, ceea ce înseamnă că va fi o concurenţă serioasă pentru aceste posturi.

Inspectoratul Şcolar Judeţean a publicat datele de înscriere ale candidaților la Concursul național de titularizare, sesiunea 2020, înregistrate în sistemul informatic. Candidații au obligația de a verifica toate datele de înscriere care îi vizează și de a solicita, dacă este cazul, corectarea acestora. Candidații care observă erori în datele de înscriere afișate trebuie să informeze, în scris, până cel târziu pe 22 iulie 2020, ora 15.00, prin poștă electronică, la adresa de e-mail: titularizarebt@isjbt.ro. La solicitarea de corectare se va preciza motivul și se va anexa copia după cartea de identitate. Netransmiterea unei astfel de solicitări conduce la concluzia că datele publicate sunt corecte și complete.

Proba scrisă din cadrul Concursului de titularizare va avea loc pe 29 iulie 2020, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare în vigoare. Primele rezultate vor fi afișate pe 4 august. Contestațiile vor fi depuse în perioada 4 – 5 august, iar pe 11 august vor fi afișate rezultatele finale.

Deja ai votat!