Zeci de cadre nemulţumite de punctajele primite în concursul pentru gradaţiile de merit

0
dav

Inspectoratul Şcolar Judeţean a primit zeci de contestaţii în cadrul concursului de acordare a gradaţiilor de merit. Ana-Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, a anunţat că, după anunţarea punctajelor acordare în urma evaluării dosarelor, au fost depuse 58 de contestaţii. Au contestat punctajul 30 de cadre didactice şi 28 de candidaţi care fac parte din personalul didactic auxiliar.

Contestaţiile vor fi soluţionate în următoarele zile deoarece, până la finele acestei luni trebuie validate rezultatele finale de către Consiliul de Administrație al IŞJ, rezultate care vor fi afișate la avizierul și pe site-ul IŞJ.

Până pe 7 august, conducerea IŞJ va trimite la Ministerul Educației și Cercetării listele cu personalul didactic validat, în vederea acordării gradației de merit. Ordinul ministrului Educației pentru aprobarea listelor cu personalul didactic din învățământul preuniversitar care va primi gradaţie de merit, începând cu 1 septembrie 2020, va fi emis până pe 24 august.

În acest an, în învăţământul botoşănean se acordă 229 de gradaţii de merit (196 pentru personalul didactic de predare şi 33 pentru personalul didactic auxiliar). Au depus dosare 245 de cadre didactice şi 69 de angajaţi din sistemul educaţional botoşănean care fac parte din personalul didactic auxiliar.

Printre cei care participă la acest concurs se află inspectori şcolari, directori ai unor unităţi de învăţământ, dar şi cadre şi angajaţi din rândul personalului didactic auxiliar care consideră că au rezultate în activitate care le dă dreptul să beneficieze de această recompensă financiară.

Miza acestui concurs este foarte mare deoarece gradaţia de merit se acordă pentru o perioadă de cinci ani şi reprezintă un plus lunar de 25% la salariul de bază.

+5 -5
se încarcă...