Bărbat anchetat penal după ce și-a încurajat câinele să ucidă un alt patruped

0

Un bărbat din comuna George Enescu va fi cercetat pentru uciderea animalelor, după ce și-ar fi încurajat câinele să ucidă un alt patruped. Ancheta polițiștilor a plecat de la o sesizare, după ce scena violentă a fost filmată, iar imaginile cu pricina au fost postate în mediul on-line.

În fapt, pe 18 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi au fost sesizați că un bărbat de 36 de ani, din comuna George Enescu, ar fi ucis un câine aparținând unei vecine. Verificările efectuate de polițiști au arătat că pe 17 iulie a.c., bărbatul cu pricina ar fi auzit zgomote dinspre un teren din vecinătatea casei, iar în momentul în care s-a deplasat în locul respectiv a observat că mai mulți câini, printre care al său și al unei femei de 30 de ani, din aceeași localitate, toți de rasă comună, s-au încăierat.

„Bărbatul a înregistrat video încăierarea, iar din conținutul imaginilor reiese faptul că acesta și-ar fi încurajat animalul în momentul în care mușca celălalt câine, imaginile fiind distribuite, ulterior, în mediul on-line. În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, în continuare se efectuează cercetări pentru această faptă, urmând ca în funcție de rezultatele acestora să se dispună măsuri legale”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Deja ai votat!