Botoșani printre județele cu cea mai mică rată de îmbolnăvire covid din România din ultima lună

În ziua în care autoritățile sanitare anunță aproape 1000 de îmbolnăviri în doar 24 de ore, județul Botoșani a devenit unul din județele cu cea mai mică rată de răspândire a bolii din ultimele 30 de zile.

Practic, de pe data de 21 iunie și până astăzi, jud. Botoșani a raportat în total 150 de noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid 19.

În condițiile în care județe din țară precum Galați, Brașov, Argeș, Ilfov sau București au raportat și 70-100 de cazuri noi în 24 de ore, județul Botoșani a ajuns pe ultimul loc din primele 10 județe ca număr de îmbolnăviri la nivel național, iar până la finele săptămânii va mai fi depășit de câteva județe în acest ritm.

Datele Institutului Naţional de Sănătate Publică, INSP, arată că 43,4% din totalul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus s-au înregistrat, în săptămâna 13-19 iulie, în Bucureşti şi în judeţele Argeş, Braşov, Galaţi şi Prahova.

În ultima lună media zilnică la Botoșani a fost de cinci cazuri noi, astfel că de pe locul trei, Botoșani a ajuns, marți la amiază pe locul zece, cu alte două județe aproape de Botoșani.

Deja ai votat!