Colaborare între instituţii pentru implementarea proiectului „ZUM Botoşani în acţiune”

0
bty

Municipalitatea botoşăneană va colabora cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia Judeţeană de Cultură pentru implementarea în comun a activităţilor din cadrul proiectului „ZUM Botoşani în acţiune”. ZUM (Zona Urbană Marginalizată – n.r.) include Centrul Vechi şi Parcul Tineretului.

Proiectul presupune înfiinţarea unui magazin social de unde vor putea fi achiziţionate produse care vor fi plătite prin ore de muncă în folosul comunităţii. Produsele din magazinul social vor ajunge aici în baza unor donaţii, donatorii fiind motivaţi prin acordarea de bilete de intrare la spectacole, sau alte facilităţi de petrecere a timpului liber.

Totodată, vor fi organizate evenimente de promovare a multiculturalităţii între români, romi, evrei, armeni şi lipoveni. Iniţiatorii proiectului şi-au propus că implice asociaţiile de proprietari în activităţi voluntare de reciclare selectivă, cu participarea a aproximativ o sută de voluntari.

Va fi organizată şi o campanie de promovare a activităţilor de voluntariat în rândul elevilor din şcoli, dar şi o campanie de sprijin reciproc între copii/tineri şi seniorii din teritoriul municipiului care include zonele urbane marginalizate Centrul Vechi şi Parcul Tineretului. În campania de sprijin reciproc vor fi implicaţi 60 de tineri şi 30 de seniori botoşăneni. Seniorii vor fi ajutaţi de către tineri să se familiarizeze cu noile tehnologii şi vor participa la dezbateri şi  mese rotunde. Sunt programate şi vizite la muzee.

„ZUM Botoşani în acţiune” va asigura şi cadrul înfiinţării unei asociaţii de seniorilor având drept scop creşterea coeziunii sociale şi a siguranţei în zonele urbane marginalizate deservite de Asociaţia Grup de Acţiune Locală „Botoşani pentru viitor”.

Acest proiect are o valoare de 616.200 de lei. Asociaţia GAL „Botoşani pentru Viitor” a obţinut o finanţare de şapte milioane de euro în baza căreia va implemneta mai multe proiecte, printre care şi „ZUM Botoşani în acţiune”.

Primarul Cătălin Flutur a declarat că  municipalitatea foloseşte orice oportunitate de finanţare pentru rezolvarea unor probleme din municipiu. Pentru a clarifica eventualele nemulţumiri generate de faptul că unele investiţii din acest program vizează tot Centrul Vechi şi Parcul Tineretului, edilul a explicat că finanţarea europeană se acordă strict pentru aceste zone urbane marginalizate, iar municipalitatea nu poate să direcţioneze aceste fonduri către investiţii în alte zone ale oraşului.

Deja ai votat!
se încarcă...