Municipalitatea va distribui produse alimentare persoanelor cu handicap

0

Începând cu 27 iulie, municipalitatea botoşăneană va distribui persoanelor cu handicap grav și accentuat pachete cu produse alimentare şi produse de igienă. Aceste produse sunt asigurate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2020.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, produsele vor fi ridicate de către titulari sau reprezentanţii legali ai acestora, în baza actelor de identitate (originale și copie), și a certificatului de încadrare în grad de handicap (în copie) valabile la data distribuirii, după principiul primul venit – primul servit, în limita stocului disponibil.

Programul de distribuire este între orele 9.00 – 15.00, de luni până joi, vineri între orele 9.00 – 13.00. Beneficiarii trebuie să se prezinte la depozitul aflat în incinta Incubatorului de afaceri, din Calea Naţională nr. 144.

Începând cu 6 iulie, municipalitatea a distribuit pachete cu produse alimentare şi cu produse de igienă pentru botoşănenii care primesc venit minim garantat, respectiv alocaţie de susţinere a familiei. În total au fost 2.321 de beneficiari. „S-au scos dintre categoriile de beneficiari pensionarii, iar persoanele cu handicap grav și accentuat vor primi, în limita stocului disponibil, după distribuirea pachetelor la primele două categorii de beneficiari”, declara atunci Dorin Burlacu, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Botoşani.

Cutia cu produse de igienă conţine periuțe de dinţi, pastă de dinți, săpun lichid, şampon copii, şampon adulţi, detergent granule pentru rufe colorate, detergent pentru rufe albe. În cutia cu produse alimentare se află: făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, conservă pateu din ficat de porc, compot de fructe, gem de fructe, gem de fructe dietetic. În fiecare cutie se află 38 de produse, greutatea fiind de 25 de kilograme.

Deja ai votat!