A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor pe străzile Iuliu Maniu şi Crinilor

0

Edilii botoşăneni au semnat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a străzilor Iuliu Maniu şi Crinilor. În funcţie de cum se organizează constructorii, lucrările vor începe în câteva zile.

Reabilitarea străzii Iuliu Maniu presupune un efort financiar de 5.596.976 de lei. Contractul câştigat de firma Conrec include asfaltarea străzii, amenajarea trotuarelor, realizarea marcajelor rutiere şi amplasarea indicatoarelor de circulaţie. Strada Iuliu Maniu face parte din categoria arterelor rutiere care au asfalt doar pe o porţiune.

La strada Crinilor, valoarea contractului este de 1.645.531 de lei, fondurile urmând a fi asigurate de la bugetul local. Strada va fi reabilitată de asocierea de firme Conrec – Instal Con.

Investiţia vizează reabilitarea şi modernizarea străzii, în vederea fluidizării traficului prin dezvoltarea infrastructurii locale, reabilitarea mediului urban şi sporirea calităţii vieţii în municipiul reşedinţă de judeţ. Contractul include: covor asfaltic nou, reabilitarea aleilor de pietoni, realizarea de marcaje rutiere şi amplasarea de indicatoare de circulaţie.

Strada Crinilor are o lungime de 667 de metri, suprafaţa carosabilă care urmează a fi reabilitată fiind de 3.899 de metri pătraţi.

Cele două străzi sunt reabilitate cu fonduri de la bugetul local. Alte trei străzi, respectiv Izvoarelor, Zimbrului şi Vâlcelei, vor fi reabilitate în baza unei finanţări europene.

Deja ai votat!
se încarcă...