Asociaţia „IL Girotondo” are nevoie de ajutor

0

Centrul de zi pentru copii cu dizabilități „Girotondo” are nevoie de ajutor pentru a cumpăra un elevator cu șenile pentru urcat/coborât scări. Acest dispozitiv medical este destinat transportului copiilor cu probleme locomotorii şi costă 16.000 lei.

Centrul funcţionează ca serviciu distinct în cadrul Asociației pentru copii „IL Girotondo” Botoșani și oferă servicii de recuperare  copiilor cu dizabilități (autism, sindrom Down, ADHD, tulburări de dezvoltare și învățare, deficiențe locomotorii etc), cu vârsta cuprinsă între 3-12 ani, care provin din familii defavorizate.

Serviciul social de zi are drept scop reducerea fenomenului de excluziune socială în rândul copiilor cu dizabilități, precum și creșterea implicării comunității în îngrijirea acestora, în vederea prevenirii abandonului și a instituționalizării copiilor. Centrul constituie un real sprijin și ajutor pentru comunitate, în prezent, oferind terapii specifice de recuperare pentru 20 de copii. Numărul solicitărilor depăşeşte capacitatea centrului.

Asociaţia „IL Girotondo” are, pe lângă centrul de zi, cantină socială și grădiniță cu program prelungit „Girotondo”, care acordă servicii sociale și servicii de educație copiilor ce provin din familii aflate în situație de vulnerabilitate. Serviciile sunt acreditate și licențiate de către instituțiile abilitate, conform legislației în vigoare.

Asociație înființată la Botoșani în urmă cu două decenii

Asociația „IL GIROTONDO” a fost înființată în anul 2000 și este o organizație non-profit, apolitică și non-guvernamentală, fiind susținută financiar de Asociația ”IL GIROTONDO O.N.L.U.S.” – Bolzano, Italia. În contextul epidemiologic actual, impactul economic asupra veniturilor persoanelor care sponsorizau în mod obișnuit cauzele asociației a fost unul semnificativ, motiv pentru care fondurile acesteia sunt limitate și nu permit achiziționarea unui elevator destinat transportului beneficiarilor.

Ne vedem nevoiți să facem un apel de solidaritate către membrii comunității, cu rugămintea de a fi sprijiniți în achiziționarea dispozitivului sus menționat. Prin contribuția dv, susțineți în mod direct cauza noastră și munca specialiștilor din cadrul centrului în procesul de recuperare, integrare socio-școlară și familială, îmbunătățind, așadar, calitatea vieții copiilor cu dizabilități”, au transmis reprezentanţii IL Girotondo.

Persoanele care doresc să ajute această asociaţie sunt rugate să doneze în contul deschis la BCR Botoșani, reprezentat prin Președintele Asociației – Scarongella Camilla: RO59 RNCB 0041 0412 1027 0001, CUI: NR. 13680839.

Deja ai votat!
se încarcă...