spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTAsociaţia "IL Girotondo" are nevoie de ajutor

Asociaţia „IL Girotondo” are nevoie de ajutor

Centrul de zi pentru copii cu dizabilități „Girotondo” are nevoie de ajutor pentru a cumpăra un elevator cu șenile pentru urcat/coborât scări. Acest dispozitiv medical este destinat transportului copiilor cu probleme locomotorii şi costă 16.000 lei.

Centrul funcţionează ca serviciu distinct în cadrul Asociației pentru copii „IL Girotondo” Botoșani și oferă servicii de recuperare  copiilor cu dizabilități (autism, sindrom Down, ADHD, tulburări de dezvoltare și învățare, deficiențe locomotorii etc), cu vârsta cuprinsă între 3-12 ani, care provin din familii defavorizate.

Serviciul social de zi are drept scop reducerea fenomenului de excluziune socială în rândul copiilor cu dizabilități, precum și creșterea implicării comunității în îngrijirea acestora, în vederea prevenirii abandonului și a instituționalizării copiilor. Centrul constituie un real sprijin și ajutor pentru comunitate, în prezent, oferind terapii specifice de recuperare pentru 20 de copii. Numărul solicitărilor depăşeşte capacitatea centrului.

Asociaţia „IL Girotondo” are, pe lângă centrul de zi, cantină socială și grădiniță cu program prelungit „Girotondo”, care acordă servicii sociale și servicii de educație copiilor ce provin din familii aflate în situație de vulnerabilitate. Serviciile sunt acreditate și licențiate de către instituțiile abilitate, conform legislației în vigoare.

Asociație înființată la Botoșani în urmă cu două decenii

Asociația „IL GIROTONDO” a fost înființată în anul 2000 și este o organizație non-profit, apolitică și non-guvernamentală, fiind susținută financiar de Asociația ”IL GIROTONDO O.N.L.U.S.” – Bolzano, Italia. În contextul epidemiologic actual, impactul economic asupra veniturilor persoanelor care sponsorizau în mod obișnuit cauzele asociației a fost unul semnificativ, motiv pentru care fondurile acesteia sunt limitate și nu permit achiziționarea unui elevator destinat transportului beneficiarilor.

Ne vedem nevoiți să facem un apel de solidaritate către membrii comunității, cu rugămintea de a fi sprijiniți în achiziționarea dispozitivului sus menționat. Prin contribuția dv, susțineți în mod direct cauza noastră și munca specialiștilor din cadrul centrului în procesul de recuperare, integrare socio-școlară și familială, îmbunătățind, așadar, calitatea vieții copiilor cu dizabilități”, au transmis reprezentanţii IL Girotondo.

Persoanele care doresc să ajute această asociaţie sunt rugate să doneze în contul deschis la BCR Botoșani, reprezentat prin Președintele Asociației – Scarongella Camilla: RO59 RNCB 0041 0412 1027 0001, CUI: NR. 13680839.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...