Octogenarul dispărut ieri seară din Ionășeni (Vârfu Câmpului) a fost găsit

0

Bătrânul din satul Ionășeni, comuna Vârfu Câmpului, care a dispărut de la domiciliu în cursul zilei de marți, a fost găsit astăzi, în apropierea fostei halte CFR Belcea (Leorda). Bărbatul era inconștient, căzut în apropierea terasamentului liniei de cale ferată, și prezenta un traumatism cranian cu o plagă frontală și o rană la urechea dreaptă.

Inițial, s-a crezut că acesta a fost lovit de tren, însă ipoteza a fost infirmată întrucât în apropiere nu au fost observate și alte urme de sânge. De aceea, nu este exclus ca bătrânul să se fi lovit la cap într-un alt loc și să se fi deplasat până în apropierea liniei de cale ferată. Din câte se pare, acesta a zăcut sub cerul liber mai bine de 24 de ore pentru că cei care l-au găsit au povestit că octogenarul era plin de muște și de larve de insecte pe tot corpul.

„În această seară, în jurul orei 19, bărbatul a fost identificat pe un teren din apropierea Haltei CFT Belcea, comuna Leorda. Acesta era în viață și a fost preluat de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulață pentru acordarea de îngrijiri. Sunt continuate verificările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc dispariția. Peste 50 de polițiști și voluntari au fost angrenați în activitățile de căutare”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean

Octogenarul a fost transportat la spital în vederea acordării îngrijirilor necesare, iar polițiștii urmează să vorbească cu el pentru a vedea ce s-a întâmplat în intervalul în care a lipsit de la domiciliu și împrejurările în care a suferit leziunile la cap. Bătrânul era stabil, însă nu răspundea la stimuli și nu a articulat niciun cuvânt în timpul operațiunii de salvare.

Dispariția bătrânului a fost sesizată în cursul zilei de marți, când fiul octogenarului, alertat de lipsa acestuia de la domiciliu, a mers la poliție și a cerut ajutorul autorităților. În vârstă de 83 de ani, Aristide Dohotariu ar fi plecat de la domiciliu în jurul orei 13. Polițiștii au declanșat operațiunile de căutare imediat după primirea sesizării, solicitându-se inclusiv sprijinul populației.

+14 -10
se încarcă...