Botoșăneni extrădați din Cehia, după o bătaie pe străzi

0
dupa agresiune, botosanenii au fost retinuti de politistii cehi
dupa agresiune, botosanenii au fost retinuti de politistii cehi

Doi frați dintr-o comună din județul Botoșani, încarcerați în prezent în Cehia, vor fi extrădați de autoritățile judiciare străine pentru a-și executa pedepsele în țară.

De loc de dintr-o localitate de lângă municipiul Dorohoi, Daniel Bogdan O și Dorel Ionuț O, în vârstă de 19 și respectiv 28 de ani, au fost implicați pe 27 ianuarie 2019 într-o bătaie care a avut loc în localitatea Plzen, iar în urma violențelor un localnic a ajuns la spital.

Arestați și trimiși în judecată, cei doi botoșăneni au fost condamnați la doi ani de închisoare și respectiv trei ani și șase luni de detenție pentru tulburarea liniștii ordinii publice și loviri sau alte violențe, sentința definitivă fiind pronunțată în noiembrie 2019.

Anul acesta însă, autoritățile judiciare din Cehia au solicitat Ministerul Justiției transferarea fraților în România, pentru ca aceștia să-și execute pedepsele în țară. Solicitarea cehilor a fost admisă de Curtea de Apel Suceava, astfel că botoșănenii vor fi transferați într-o unitate de detenție din țară, posibil chiar în Penitenciarul Botoșani.

Deja ai votat!