sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTOperaţiune de salvare ca în filme: au fost chemaţi şi mascaţii (video)

Operaţiune de salvare ca în filme: au fost chemaţi şi mascaţii (video)

O femeie care ameninţa că se aruncă de la etaj a fost oprită după o operaţiune de salvare ca în filme. Zeci de poliţişti, pompieri, personal SMURD, jandarmi şi chiar trupele de mascaţi ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) s-au deplasat, ieri la amiază, într-un cartier din zona gării, unde o femeie de 67 de ani ameninţa că se aruncă de la etaj.

Zona a fost împânzită de echipaje de intervenţie, iar la faţa locului s-a deplasat şi un negociator al poliţiei, care a încercat să o convingă pe femeia care stătea la geamul bucătăriei de la etajul doi, să le permită celor de la SMURD să intre în casă şi să o consulte.

Poliţiştii au oprit alimentarea cu gaz şi energie a apartamentului, încercând să o determine pe botoşăneancă să le deschidă uşa sub pretextul de a verifica instalaţiile de gaz şi electricitate.

Femeia reclama mai multe presupuse nereguli din partea unor vecini şi le spunea poliţiştilor că este hărţuită de dispozitive mobile GSM. Aceasta nu a cedat, însă, niciunui tertip folosit de poliţişti.

După câteva zeci de minute de încercări, negociatorul poliţiei nu a avut niciun succes cu femeia, la un moment dat aceasta luându-l în râs şi transmiţându-i să meargă acasă la copii, pentru că ea este sănătoasă şi nu are nevoie de nimic.


La un moment dat, în ajutorul negociatorului a sărit şi purtătorul de cuvânt al IPJ, care s-a angajat într-o conversaţie cu femeia. După câteva minute, cei doi au căzut de acord să urce la etaj şi să discute cu botoşăneanca prin uşa închisă, aceasta refuzând în continuare să le deschidă. Totul a fost, însă, cu scopul de a o atrage pe femeie de la fereastră, timp în care un pompier a urcat în apartamentul de la etajul unu, iar cu o scară specială a escaladat din balconul vecin în cel al femeii, reuşind să intre în casă.

Pompierul a reuşit să o oprească pe botoşăneancă de la un gest necugetat şi a deschis uşa pentru colegii de la SMURD şi poliţiştii care aşteptau pe holul blocului.

Femeia a fost ulterior evaluată de paramedicii de la SMURD şi transportată la Secţia de Psihiatrie pentru a fi supusă unui examen amănunţit şi unui consult de specialitate.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
11.6 ° C
12.1 °
11.6 °
54 %
3.3kmh
44 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
7 °
mar
10 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...