Peste câteva zile va începe asfaltarea străzii Drumul Tătarilor

0

La începutul săptămânii viitoare va fi asfaltată strada Drumul Tătarilor. Astăzi, 23 iulie,  primarul Cătălin Flutur a ajuns în zonă pentru a evalua stadiul lucrărilor. „Am constatat personal, la fața locului, stadiul lucrărilor, fiind asigurat de către constructori că vor fi respectate și poate chiar devansate termenele de execuție. Le-am solicitat, la rândul meu, să își îmbunătățească organizarea de șantier pe toată durata lucrărilor, astfel încât riveranii să fie cât mai puțin afectați atunci când se deplasează la și de la domiciliu, indiferent de condițiile meteo”, a declarat Cătălin Flutur.

Reabilitarea străzii Drumul Tătarilor a fost solicitată de mai mult timp de către botoşănenii care locuiesc în zonă. Şantierul deschis de câteva luni a iscat şi nemulţumiri, însă conducerea primăriei a apelat la înţelegerea cetăţenilor, dând asigurări că lucrarea va fi de calitate, iar aspectul zonei se va schimba mult în bine.

Cătălin Fetcu, directorul Direcţiei de dezvoltare locală din cadrul primăriei, a arătat că, aşa cum se întâmplă la orice investiţie, au mai apărut probleme, însă acestea au fost rezolvate punctual. „Contractul e de proiectare şi execuţie, iar proiectantul a luat act de fiecare problemă în parte şi a dat cea mai bună soluţie”, a explicat oficialul.

Cătălin Fetcu a dat ca exemplu situaţia apărută în privinţa unor locuinţe care se află în planul doi sau trei. „La câteva case din planul doi sau trei nu s-a dorit să facem racordarea cum se face la drumurile laterale. Fiind vorba de un acces privat, dacă puneam bordură la rotund, accesul se îngusta, se lua cam un metru dintr-o parte şi din cealaltă. Cetăţenii nu au dorit să le facem acest racord. Oamenii vin cu tot felul de probleme, dar s-au rezolvat”, a mai spus Cătălin Fetcu.

Potrivit acestuia, strada Drumul Tătarilor este domeniu public şi va fi asfaltată. „Noi ştim exact care sunt limitele străzii pe care o avem în proprietate, care e domeniul public, Noi acolo punem asfalt, bordură, mare, bordură mică, pavelăm etc”, a concluzionat Cătălin Fetcu.

La această dată, mai bine de un kilometru din stradă este pregătită pentru covorul asfaltic.

Pentru reabilitarea şi modernizarea străzii Drumul Tătarilor, municipalitatea botoşăneană a primit 6,281 de milioane de lei, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

În urma licitaţiei, lucrările au fost atribuite cu suma de 4,830 de milioane de lei, fără TVA, din care revizuirea documentaţiei 94.716 lei, iar execuţia lucrărilor 4,735 de milioane de lei, fără TVA. Contractul a fost câştigat de asocierea de firme Conrec – Cornel’s Floor și Nord Proiect, liderul asocierii fiind Conrec.

Drumul Tătarilor are o lungime de 2,1 kilometri, în contract, fiind incluse, pe lângă reabilitarea străzii, reabilitarea trotuarelor, realizarea sistemului de  colectare ape pluviale şi iluminat public.

În Comisia de sistematizare a circulaţiei s-a stabilit ca trecerile de pietoni să fie realizate la cinci metri de la centrul intersecțiilor pentru a preîntâmpina blocajele și accidentele rutiere. În capătul tronsonului care va fi reabilitat, spre strada Săvenilor, va fi amenajat un sens giratoriu.

Deja ai votat!
se încarcă...