Vot în CL pentru un administrator provizoriu la Modern Calor

Consilierii municipali botoşăneni trebuie să numească un administrator provizoriu în cadrul Consiliului de Administraţie al societăţii Modern Calor. Acesta îşi va desfăşura activitatea până când va fi încheiată procedura de selecţie a unui nou administrator, derulată de către Pluri Consultants, firmă specializată în recrutare de personal.

Demisie după un an de activitate

CA-ul de la Modern Calor şi-a început activitatea în martie 2017. Din această structură de conducere făceau parte Doru Constantin, Constantin Zărnescu, Cristian Nistor, Simion Drelciuc şi Dan Deleanu. Pe 15 martie 2018, social democratul Dan Deleanu şi-a dat demisia deoarece a fost numit subsecretar de stat în Ministerul Apelor şi Pădurilor. După un an şi câteva luni, respectiv pe 8 noiembrie 2019, Dan Deleanu a fost schimbat din funcţie de către guvernanţii liberali. În aceeaşi lună, pe 26 noiembrie 2019, Dan Deleanu a solicitat să revină pe funcţia de administrator, dar nu a avut sorţi de izbândă.

În februarie 2020, în şedinţa de Consiliu Municipal, când s-a pus în dezbatere numirea unui administrator la Modern Calor, liberalii l-au propus pe Ion Diaconu, cel care a fost director tehnic al societăţii, până în primăvara anului 2017, iar social democraţii pe Dan Deleanu. În urma votului secret, Dan Deleanu a întrunit 12 voturi „pentru” date de colegii social democraţi şi 11 voturi împotrivă date de consilierii liberali. În acest fel, social democraţii i-au asigurat colegului de partid reintrarea în CA-ul de la Modern Calor. Mandatul dat atunci a fost însă de minim patru luni şi s-a încheiat pe 11 iunie 2020.

În şedinţa din 30 iulie 2020, când va fi dezbătut proiectul vizând numirea administratorului provizoriu la Modern Calor, cel mai probabil, social democraţii îl vor propune tot pe Dan Deleanu. Nu se ştie însă dacă propunerea va întruni voturile necesare deoarece social democraţii nu mai au majoritatea în Consiliul Municipal. În CL sunt 11 consilieri liberali şi 11 social democraţi. Daniela Cristina Roşu, consilierul municipal exclus din PSD în mai 2020, care a obţinut în instanţă anularea respectivei decizii de excludere, a anunţat că în CL va vota în interesul comunităţii, nu conform indicaţiilor de partid.

 

 

Deja ai votat!