ATENŢIE! De luni toţi cei care vin din Republica Moldova vor sta 14 zile în carantină

0

Autorităţile sanitare au comunicat în aceste zile o listă clară cu statele care intră în Zona Galbenă, aceea a statelor din care cei sosiţi vor trebui să stea în carantină timp de 14 zile.

Astfel, lista va intra în vigoare de luni, 27 iulie, ora 00:00 şi cuprinde 44 de stae, printre care Moldova, Rusia, Muntenegru, Maldive, Serbia, Israel sau Statele Unite.

Măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din ţările/zonele cu risc epidemiologic ridicat şi au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni romani, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepţiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l). „Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locaţie declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorităţi. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeaşi adresă”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, direcotorul DSP Botoşani.

Lista se poate consulta mai jos.

 

Deja ai votat!
se încarcă...