Locuința unui polițist incendiată de o mână criminală

0

Locuința unui polițist din cadrul Biroului Rutier Dorohoi a fost incendiată de o mână criminală, în noaptea de vineri spre sâmbătă (n.r. – 24 spre 25 iulie a.c.). Incendiul a fost provocat în timp ce polițistul participa la cumătria propriului copil, evenimentul fiind organizat la Popasul Cucorăni.

În urma unui apel pe 112, la fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului Dorohoi, care au reușit să stingă focul, însă echipajele de intervenție au revenit și în cursul dimineții de astăzi întrucât exista riscul ca flăcările să reizbucnească. În urma incendiului, casa a fost distrusă, iar lucrurile din interior au fost distruse, pagubele fiind considerabile.

Nu este pentru prima dată când polițistul este ținta unor răzbunări. În urmă cu circa un an, când locuința acestuia se afla în construcți, persoane necunoscute i-au distrus zidurile. Cazul se află în atenția conducerii Inspectoratului de Poliție Județean, iar cercetările sunt efectuate de polițiștii de la Investigații Criminale, sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere prin incendiere.

În luna mai a acestui an, mașina personală a unui polițist de frontieră de la Rădăuți (jud. Suceava) a fost incendiată. Autoturismul era parcată în curtea casei polițistului, situată foarte aproape de sediul Poliției de Frontieră Rădăuți. Polițistul vizat, Cristian Bostă, activase o perioadă și în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, de unde s-a transferat la Suceava. În vara anului trecut, el a primit emblema de onoare a MAI pentru activitatea desfășurată pe linia combaterii contrabandei și nu este exclus ca incendierea să fi fost pusă la cale de cei implicați în contrabanda cu țigări.

În aprilie a.c., un alt autoturism BMW al unui polițist de la Vatra Moldoviței (jud. Suceava) a fost incendiat în apropiere locuinței de serviciu a acestuia. În acest caz, acțiunea pare a fi legată de urmărirea unor braconieri de către respectivul polițist.

Deja ai votat!