PSD scoate artileria grea la locale

0

Surpriză de proporții la PSD.

Conducerea organizației județene PSD a răsturnat procesul intern de desemnare a candidaților și a desemnat-o pe Doina Federovici, președinta organizației județene drept cea care își va măsura forțele cu candidatul liberal Costel Șoptică, președintele organizației județene a PNL, la conducerea Consiliului Județean (CJ). Vom avea, deci o luptă de zile mari, între artileria grea a celor două mari partide politice.

Sunt onorată de candidatura la cea mai importantă funcție a județului. Le mulțumesc colegilor pentru votul de încredere și pentru susținerea pe care mi-au arătat-o astăzi, dar mai ales în ultimii patru ani și pe tot parcursul carierei mele politice atât la nivel local, cât și la nivel central. Am trecut împreună prin multe competiții electorale, am bătut județul în lung și în lat alături de fiecare dintre colegii mei parlamentari, primari, consilieri locali și județeni, am muncit cot la cot și ne-am pus permanent în slujba botoșănenilor. Trebuie să mergem mai departe, să continuăm să facem lucruri bune pentru oameni. Pentru echipa PSD Botoșani, fiecare botoșănean contează, chiar dacă nu am reușit de fiecare dată, din motive care nu au ținut de noi, să finalizăm la timp obiectivele propuse. Principalii noștri aliați sunt oamenii din fiecare localitate din județul Botoșani”, a declarat Doina Federovici.

Candidatură pentru liniștea organizației

Decizia ca senatorul Federovici să candideze la CJ a fost mai mult impusă de la București pentru a nu scinda organizația județeană Botoșani, una dintre cele mai puternice din țară a partidului. Alegerea unuia dintre cei doi pretendenți, Dorin Birta sau Lucian Trufin, ar fi rupt partidul în două. Dacă se opta pentru Trufin, acesta nu ar fi avut susținerea Dorohohoiului, zonă din care PSD Botoșani își trage cele mai multe voturi. La fel, dacă ar fi mers pe mâna lui Dorin Birta, zona Săveniului nu ar fi tras, astfel că ar fi fost compromisă înfruntarea cu Costel Șoptică. Un ultim sondaj de opinie comandat de la nivel central a introdus-o și pe Doina Federovici în măsurări, iar rezultatul i-a determinat pe șefii partidului să o impună pe aceasta drept candidat.

Lupta șefilor de partid

Lupta la CJ Botoșani se anunță una interesantă. Pe lângă Doina Federovici și Costel Șoptică, în luptă înscriindu-se majoritatea șefilor organizațiilor județene: Andrei Drancă (USR+PLUS), Mihaela Huncă (Pro România) și Corneliu Popescu (PMP). Doar la ALDE nu va candida șeful organizației județene, deocamdată fiind anunțat candidat Bogdan Dăscălescu, dar în ultimele declarații Florin Țurcanu îl vedea ca și candidat la Primăria Botoșani. Astfel, și aici se poate deschide ușa unei candidaturi a Roxanei Anușca Țurcanu, președinta interimară a organizației județene a ALDE.

Andrei rămâne în cursa pentru Primărie

Tot astăzi, organizația județeană a PSD l-a revalidat drept candidat pe Cosmin Andrei, deși acesta nu este tocmai cel mai bine candidat social-democrat în lupta cu actualul primar Cătălin Flutur. „Le mulțumesc colegilor pentru că au încredere în mine să-i reprezint în competiția pentru primăria municipiului Botoșani. Este o onoare pentru mine să candidez la această funcție. Știu că este o responsabilitate imensă pentru a conduce acest oraș, iar botoșănenii au așteptări foarte mari”, a declarat Cosmin Andrei.

Deja ai votat!
se încarcă...