Controalele pentru combaterea pandemiei continuă. Zeci de amenzi aplicate

0

În ciuda scăderii în județ a numărului persoanelor infectate cu SARS-CoV 2, comparativ cu situația înregistrată la începutul acestei luni, acțiunile derulate de autorități privind prevenirea răspândirii noului coronavirus continuă.

Sâmbătă, pe 25 iulie a.c, sub autoritatea Instituției Prefectului Județului Botoșani, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani au continuat verificările în sistem integrat cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean, polițiști locali, polițiști de frontieră, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sănătate Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Direcției de Sănătate Publică, privind respectarea normelor legale impuse în contextul situației actuale.

„Respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea fizică în toate zonele aglomerate au reprezentat obiectivul acțiunilor desfășurate, astfel că agenții economici din centre comerciale, piețe, târguri si terase de pe raza administrativ-teritorială a județului Botoșani au fost controlați cu prioritate. De asemenea, acțiunile au vizat inclusiv verificări în mijloacele de transport în comun, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la respectarea normelor legale în vigoare”, au precizat reprezentanții IPJ Botoșani.

În urma activităților desfășurate, echipele de control au verificat 104 obiective, iar în urma neregulile constatate au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 18.000 de lei.

„Intervenţiile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare fizică, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, se mai arată într-un comunicat de presă emis astăzi de IPJ Botoșani.

Deja ai votat!
se încarcă...