Elevii din municipiul Botoşani cu 10 pe linie vor fi premiaţi

0

Elevii cu rezultate deosebite la învăţătură vor fi premiaţi de către municipalitatea botoşăneană. În şedinţa din 30 iulie 2020, consilierii municipali vor dezbate proiectul de hotărâre iniţiat de viceprimarul Cosmin Andrei care vizează premierea elevilor care au obţinut media maximă la Evaluarea Naţională, Bacalaureat sau la finalizarea studiilor gimnaziale.

Astfel, vor primi câte 1000 de lei opt elevi care au reuşit performanţa de a avea 10 pe linie la Bacalaureat, respectiv 13 elevi cu 10 la Evaluarea Naţională. 12 elevi care au încheiat studiile gimnaziale cu 10 vor primi din partea municipalităţii câte 500 de lei. În acest an, nici un absolvent de liceu nu a încheiat studiile liceale cu 10 pe linie.

În total, fondurile necesare premierii acestor elevi care fac cinste Botoşaniului prin munca lor se ridică la 27.000 de lei, bani alocaţi de la capitolul bugetar „Cheltuieli de promovare”.

În raportul de specialitate care însoţeşte proiecte de hotărâre se arată că, pornind de la importanţa educaţiei şi rolul procesului de învăţământ în societate, în viitorul comunităţii, autorităţile locale nu au doar datoria de a sprijini şi de a asigura un cadru adecvat derulării acestui proces, dar şi de a-i promova valorile, mai ales în condiţii de studiu atipice, impuse de epidemia de coronavirus.

Deja ai votat!