Festivalul Ideo Ideis ajunge la Botoşani

0

Festivalul Ideo Ideis, ajuns în acest an la a 15-a ediţie, se mută în oraşele trupelor de teatru selectate în program. Organizarea din acest an a festivalului este impusă de epidemia de coronavirus, însă evenimentul are aceeaşi misiune – să facă auzită vocea tinerilor.

Nu vrem să-i pregătim pe adolescenţi pentru un posibil viitor. Vrem ca vocea lor să înceapă să fie auzită acum şi să contribuie la un prezent mai onest. Ne oferim să fim megafonul prin care îşi strigă nemulţumirile la unison şi să stăm umăr la umăr cu ei în primele rânduri”, a declarat Oana Furdea, directorul Ideo Ideis.

În acest an, festivalul are loc în perioada 5 – 9 august în nouă oraşe din ţară: Alexandria, Baia Mare, Botoşani, Bucureşti, Buzău, Câmpina, Roman, Sibiu şi Timişoara.

Festivalul Ideo Ideis a fost organizat, de regulă, în Alexandria, însă actualul context epidemiologic a impus noi reguli. Ideo Ideis pleacă astfel în caravană şi duce câte o capsulă a festivalului în nouă oraşe din ţară.

Organizatorii au limitat numărul de persoane dintr-o trupă sau numărul de participanţi individuali, astfel încât să nu fie grupuri mai mari de 15 persoane, care se vor întâlni exclusiv în aer liber, păstrând distanţarea fizică.

Toate activităţile în spaţii închise au fost eliminate din programul festivalului, o parte dintre ele urmând să fie înlocuite cu transmisii live.

Festivalul de anul acesta va implica participarea a aproximativ 450 de persoane: 200 de adolescenţi, din trupe sau participanţi individuali, 30 de traineri şi mentori, tot atâţia artişti invitaţi şi o echipă de organizare compusă tot din 30 de oameni, la care se adaugă voluntarii şi partenerii evenimentului.

Motto-ul ediţiei de anul acesta a Ideo Ideis este „Suntem datori cu o revoluţie”. Tinerii au fost încurajaţi să spună ce înseamnă schimbarea pentru ei, prin mesaje transmise organizatorilor.

Din 2006 până în prezent, 3.000 de adolescenţi au participat la Ideo Ideis şi cărora Alexandria le-a devenit o a doua casă pentru o săptămână.

Deja ai votat!
se încarcă...