vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTFestivalul Ideo Ideis ajunge la Botoşani

Festivalul Ideo Ideis ajunge la Botoşani

Festivalul Ideo Ideis, ajuns în acest an la a 15-a ediţie, se mută în oraşele trupelor de teatru selectate în program. Organizarea din acest an a festivalului este impusă de epidemia de coronavirus, însă evenimentul are aceeaşi misiune – să facă auzită vocea tinerilor.

Nu vrem să-i pregătim pe adolescenţi pentru un posibil viitor. Vrem ca vocea lor să înceapă să fie auzită acum şi să contribuie la un prezent mai onest. Ne oferim să fim megafonul prin care îşi strigă nemulţumirile la unison şi să stăm umăr la umăr cu ei în primele rânduri”, a declarat Oana Furdea, directorul Ideo Ideis.

În acest an, festivalul are loc în perioada 5 – 9 august în nouă oraşe din ţară: Alexandria, Baia Mare, Botoşani, Bucureşti, Buzău, Câmpina, Roman, Sibiu şi Timişoara.

Festivalul Ideo Ideis a fost organizat, de regulă, în Alexandria, însă actualul context epidemiologic a impus noi reguli. Ideo Ideis pleacă astfel în caravană şi duce câte o capsulă a festivalului în nouă oraşe din ţară.

Organizatorii au limitat numărul de persoane dintr-o trupă sau numărul de participanţi individuali, astfel încât să nu fie grupuri mai mari de 15 persoane, care se vor întâlni exclusiv în aer liber, păstrând distanţarea fizică.

Toate activităţile în spaţii închise au fost eliminate din programul festivalului, o parte dintre ele urmând să fie înlocuite cu transmisii live.

Festivalul de anul acesta va implica participarea a aproximativ 450 de persoane: 200 de adolescenţi, din trupe sau participanţi individuali, 30 de traineri şi mentori, tot atâţia artişti invitaţi şi o echipă de organizare compusă tot din 30 de oameni, la care se adaugă voluntarii şi partenerii evenimentului.

Motto-ul ediţiei de anul acesta a Ideo Ideis este „Suntem datori cu o revoluţie”. Tinerii au fost încurajaţi să spună ce înseamnă schimbarea pentru ei, prin mesaje transmise organizatorilor.

Din 2006 până în prezent, 3.000 de adolescenţi au participat la Ideo Ideis şi cărora Alexandria le-a devenit o a doua casă pentru o săptămână.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.3 ° C
6.6 °
5 °
67 %
4.5kmh
36 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
10 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...