Interlop constănțean prins cu țigări de contrabandă cumpărate din Botoșani

0

Un transport de ţigări de contrabandă plecat din judeţul Botoşani a fost interceptat vineri, pe 24 iulie a.c., de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă. Captura a avut loc în urma activităţilor informativ-operative desfăşurate de poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Prevenirea şi Combaterea Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere, care au primit un pont potrivit căruia o mașina ticsită cu țigări de contrabandă se îndreaptă spre Constanța.

Autoturismul suspect a fost reperat la kilometrul 10 pe autostrada A2, sensul de mers către Constanţa, la volan aflându-se Dumitru N., în vârstă de 54 de ani, domiciliat pe raza judeţului Constanţa, cu antecedente penale, despre care existau date că este implicat în activităţile de contrabandă.

Cu ocazia efectuării controlului autovehiculului a fost descoperită cantitatea de 9.484 pachete cu ţigări de contrabandă, diferite mărci. De asemenea, au fost ridicate două arme albe, suma de 5.000 lei, iar autovehiculul, în valoare de aproximativ 15.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă.

În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Reținut pentru cercetări, individul a fost prezentat sâmbătă în fața instanței de la Judecătoria Constanța, care a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Deja ai votat!
se încarcă...