Sprijin pentru Iulian Rotariu. Campionul va participa la Ultramaratonul Ultra Bolivia Race

0
Iulian Rotariu a câştigat, în luna martie a acestui an, ultramaratonul Ultra Asia Race

Municipalitate botoşăneană îl va sprijini financiar pe Iulian Rotariu – Cetăţean de Onoare al municipiului Botoşani, pentru a participa la ultramaratonul Ultra Bolivia Race. Această competiţie este destinată celor mai puternici sportivi şi va avea loc în perioada 21 – 27 septembrie 2020. Sportivii vor avea de alergat 220 de kilometri, în şapte etape, cursa fiind organizată de Canal Aventure. Ei vor alerga la o altitudine de 4.100 de metri, în condiţii neobişnuite.

Iulian Rotariu a solicitat un sprijin de 10.000 de lei, bani care vor fi folosiţi pentru plata taxei de înscriere, echipamente şi transport. Proiectul vizând asigurarea acestei sume sportivului care va promova imaginea municipiului Botoşani va fi dezbătut şi votat în şedinţa din 30 iulie a deliberativului local.

Subofiţer operativ în cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani (n.r. – structură a Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani), plutonierul adjutant Iulian Rotariu s-a remarcat după ce în iunie 2016 a reuşit să se claseze pe locul I la categoria lui de vârstă la „Gobi March” desfăşurat în China. Patru luni mai târziu el a egalat performanţa la ultramaratonul „Atacama Crossing”, desfăşurat în Chile. În mai 2017 el a participat şi la „Sahara Race” organizat în Namibia, unde s-a clasat din nou pe locul I la categoria lui de vârstă şi locul IV la general, situaţia repetându-se în noiembrie 2017, când a participat la „Roving Race” derulat în Patagonia, Argentina. În decembrie 2018, Iulian Rotariu s-a clasat al doilea în „The Last Deserts” Antarctica. În 2019, în Australia, nu numai că a reuşit să se claseze pe locul I la ultramaratonul „The Track” după 522 de km, dar și să stabilească un record al întrecerii, obţinând un timp cu șapte ore mai bun decât câştigătorul competiţiei din 2017. În luna noiembrie 2019, în competiția „Ultra Africa Race” din Mozambic, Iulian Rotariu și-a consolidat poziția de lider al ultramaratoanelor organizate de Canal Aventure.

În luna martie a acestui an, Iulian Rotariu a câștigat ultramaratonul  “Ultra Asia Race” Vietnam și a devenit campion mondial pentru a treia oară.

Voi reprezenta România cu cinste, onoare şi credinţă, ridicând încă o dată steagul României acolo unde îi este locul”, este angajamentul sportivului botoşănean.

Deja ai votat!
se încarcă...