Gheorghe Ciubotaru cere raport despre situaţia Teatrului (video)

0

Reabilitarea Teatrului „Mihai Eminescu” pare a fi „Călcâiul lui Ahile” a primarilor care s-au perindat la conducerea municipiului Botoşani. Ovidiu Portariuc (PSD) a pierdut alegerile în faţa lui Cătălin Flutur (PNL) tocmai din acest motiv, iar candidaţii din acest an de la Primăria Botoşani au realizat că acest monument al neputinţei ce tronează în centrul Botoşaniului ar putea fi cheia câştigării competiţiei electorale.

Astfel, Gheorghe Ciubotaru, candidatul PMP la Primăria Botoșani, a cerut astăzi reprezentanţilor administraţiei locale, primar, viceprimari, administratorului public şi directorilor de servicii ca, în termen de o săptămână, să prezinte un raport public cu ceea ce s-a întâmplat la Teatru în ultimii şapte ani, cum s-au cheltuit banii, pe ce bază s-au făcut decontările şi care este situaţia reală a lucrărilor. „Noi nu ştim prea multe despre Teatrul «Mihai Eminescu». Ce s-a întâmplat? De ce a ajuns în faza asta de degradare?… Bănuiesc că sunt mai multe motive. Eu chiar cred că cineva din cei implicaţi în distrugerea Teatrului ar trebui să prezinte un raport cetăţenilor din Botoşani şi să spună de când şi cum”, a declarat Ciubotaru, care a rememorat că lucrările la instituţia de cultură au fost demarate de Ovidiu Portariuc în 2014 şi deşi acesta promitea că va fi terminat la finele lui 2015, Teatrul nu este gata nici acum. „Ceva nu îmi sună mie bine. Eu cer acest raport și insist să-l facă și să-l prezinte începând de la primari, viceprimari. Păi, avem un viceprimar care a fost martor la aceste evenimente și acum candidează, de șapte ani asistăm la teatru cum se degradează… În 2015 ne-am trezit cu banii cheltuiţi, cu lucrări la nivel de 20%, cu lucrările sistate şi a-nceput degradarea. Cineva trebuie să răspundă!”, a declarat Ciubotaru.

Acesta s-a ferit să-l atace frontal pe actualul primar, Cătălin Flutur, spunând doar „să dea raportul ăsta cine e în funcţie şi să spună: «Uite domnule de ce nu s-a putut lucra»”! „Sau ce facem cu banii cheltuiţi. A luat vreo măsură să-i impute la cineva, să-i recupereze de undeva? Asta este distrugere de bun naţional!”, a mai spus candidatul PMP, care, la insistenţele presei a adăugat că „nu ştie din ce cauză va pierde Cătălin Flutur”, dar că el „candidează pentru a câştiga”.

La rândul său, Cezar Vizitiu, cel nominalizat pentru funcţia de viceprimar, a atacat actuala şi fosta administraţie pentru faptul că „într-un oraş verde” vor fi introduse „autobuze care vor arde o tonă de combustibil fosil într-o lună” şi pe care se va plăti o rată de leasing operaţional de 30.000 euro pe lună. Cezar Vizitiu chiar a făcut o paralelă între administraţia actuală a Botoşaniului şi cele „corupte ale PSD din Constanţa şi Bucureşti”.

În aceeaşi conferinţă de presă, Corneliu Popescu, preşedintele organizaţiei judeţene a PMP, şi-a anunţat candidatura la şefia Consiliul Judeţean, declarând că este convins că va obţine 12% din sufragii.

Deja ai votat!