Fonduri guvernamentale pentru distrugerile provocate de dezlănțuirea naturii

0

Peste 1,6 milioane de lei vor ajunge în următoarele zile în orașul Ștefănești și comunele Cristinești, Hilișeu-Horia, Ibănești, Mihăileni, Pomârla și Suharău, în urma unei hotărâri de guvern adoptată la sfârșitul săptămânii trecute și publicată în Monitorul Oficial.

Banii au fost alocați din Fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului, pentru refacerea drumurilor sătești, comunale și de exploatare, a podurilor și podețelor distruse în urma fenomenelor meteorologice de la începutul acestei luni.

Este vorba în fapt de a doua tranșă de ajutoare trimise comunităților locale, după ce în urmă cu aproape două săptămâni s-au alocat alte sume de bani pentru peste 30 de unități administrativ-teritoriale afectate de calamitățile naturale din luna iunie. „Valoarea estimativă a pagubelor produse în intervalul 3-5 iulie s-a constituit într-un proiect de hotărâre de Guvern pe care l-am transmis autorităților centrale de îndată ce comisiile înființate prin ordin de prefect au finalizat evaluările în teren. Pe lângă cele 30 de unități administrative-teritoriale care au primit sumele necesare refacerii infrastructurii rutiere, încă șapte au primit fondurile necesare efectuării lucrărilor de refacere a infrastructurii locale”, a declarat Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani.

Potrivit Instituției prefectului, inundațiile au afectat 28,2 km de drumuri sătești, 4,9 km de drumuri de exploatare, 3 km de drum comunal, un pod și două podețe.

Deja ai votat!