Municipalitatea distribuie produse alimentare persoanelor cu handicap

0

Astăzi, 27 iulie, municipalitatea botoşăneană a început să distribuie  persoanelor cu handicap grav şi accentuat produse alimentare şi de igienă, asigurate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2020.

Aşa după cum s-a anunţat, produsele trebuie ridicate de persoanele încadrate în grad de handicap, sau reprezentanţii legali, în baza actelor de identitate (originale și copie), și a certificatului de încadrare în grad de handicap (în copie) valabile la data distribuirii.

Zeci de persoane au ajuns astăzi la Incubatorul de afaceri, unde sunt depozitate cutiile du produse, cu câteva ore înainte de ora anunţată, tocmai pentru a fi sigure că primesc aceste produse. Graba lor este explicată prin faptul că în distribuirea produselor se face după principiul primul venit – primul servit, în limita stocului disponibil.

Programul de distribuire este între orele 9.00 – 15.00, de luni până joi, vineri între orele 9.00 – 13.00. Beneficiarii trebuie să se prezinte la depozitul aflat în incinta Incubatorului de afaceri, din Calea Naţională nr. 144.

Produsele sunt distribuite de către funcţionari din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială, ajutaţi de poliţişti locali. În prima zi de distribuire s-au înregistrat nemulţumiri generate de faptul că persoanele care stăteau la rând nu respectau distanţarea fizică impusă de actualul context epidemiologic. Din dorinţa de a primi cât mai repede pachetele, multe persoane nu au ţinut cont de recomandările poliţiştilor locali.

Dorin Burlacu, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială, a explicat că au primit pachete peste 400 de persoane. Cel mai probabil, în câteva zile va fi epuizat stocul disponibil, însă au fost făcute deja demersuri pentru ca municipalitatea să primească noi cantităţi de produse. „Se fac demersuri, însă sunt termene prevăzute în ordonanţă înainte de care nu se poate trece la redistribuirea produselor între judeţe. Noi am făcut deja demersuri către Prefectură, însă nu depinde de noi, aşa a fost conceput programul în acest an. Estimarea numărului beneficiarilor a fost făcută de foarte mult timp. Mai mult, au fost şi întârzieri în derularea acestui program, care nu ţin de autorităţile locale”, a mai spus Dorin Burlacu.

Deja ai votat!
se încarcă...